közösség

2021.07.17. 12:00

Hosszú idő után találkoztak először a nagyberki nyugdíjasklub tagjai

Szerencsére a közösség nagyobb baj nélkül vészelte át eddig a koronavírus-járványt.

Varga L.

Kovács Lászlóné klubvezető szerint mindehhez az is kellett, hogy valamennyien fegyelmezetten betartsák az előírásokat. Tudomása szerint mindenki be is oltatta magát. A találkozón azért a biztonság kedvéért még szájmaszk viselésére kérte a részvevőket. Ennek ellenére abban valamennyien egyetértettek, hogy faluhelyen jócskán akadt tennivaló a téli időszakban is, de a jó társaságot semmi sem pótolja.

Csengeri Mária egykori óvónő éppen tíz éve nyugdíjas, és ennyi ideje tagja a közösségnek is. Elmondta, a járvány téli hónapjai alatt sokat olvasott, a többiekkel pedig elsősorban telefonon tartotta a kapcsolatot. Szerinte nagyon jó csapat az övék, s nagyon hiányoztak számára a hangulatos összejövetelek. Trapp Józsefné elmondta, azért a családon belül is akadtak teendői, nem beszélve a nagy udvarról és a kertről, de a bezártságot szintén nehezen élte meg. Különösen, hogy a rokonokkal, barátokkal és ismerősökkel nem lehetett személyesen találkozni. Kovács Lászlóné elmondta, hogy többekkel a közösségi hálón is rendszeresek voltak az üzenetváltások, illetve az utcán kellő távolságtartással is szót váltottak az egymáshoz közel élő klubtagok a faluban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában