Minden napra Balaton

2021.07.12. 17:15

Tényleg ezerötszáz forint egy lángos a Balaton partján?

Arról szólnak a hírek, hogy a Balatonnál akár 1500 forintot is elkérnek egy lángosért a büfések. Nos, ez csak részben igaz. Valóban vannak olyan helyek, ahol ennyibe kerül, de ez már az extra feltétellel kínált sült tészta, nem a natúr vagy a sajtos-tejfölös. Mi sehol nem találtunk ilyet ilyen áron. 

likebalaton.hu

Forrás: likebalaton.hu

Sima lángost 450 forinttól ehetünk, sajtos-tejfölös már 750 forintól kóstolható, a gyrossal vagy bolognaival megpakolt ételcsodákért fizethetünk 1500 forintnál többet, de ezek a feltétek bőségesen elgendőek egy ebédhez is.

Gyere velünk, mutatjuk, hol mennyibe kerül a balatoni lángos.

Balatonvilágos

A Községi Strandfürdőben működő Parti Büfében 600 forint egy sima, 700 forint egy sajtos és 800 forint a sajtos-tejfölös lángos. Ha bacon-t is kérünk rá, akkor plusz 300 forinttal kell még kalkulálnunk.

800 forint a balatonvilágosi sajtos lángos Fotó: Krausz Andrea

Siófok

Siófokon sok parti büfében lehet lángost kapni, az újhelyi strandon például a sima lángost 700, a sajtos 900 forint, a sajtos-tejfölös pedig 1000 forint. Ha további feltéteket szeretnénk hozzá, akkor a következő verziók közül választhatunk: bolognais 1200 forint, csülkös lángos 1400 forint.

A siófoki Újhelyi szabadstrandon több büfében is kapni lángost Fotó: Krausz Andrea

 

Zamárdi

A zamárdi Parti büfében és a Sarok büfében is a sima lángosért 800 forintot kérnek, a sajtosért 1000 forintot, a sajtos-tejfölösért 1200 forintot. A sonkás-sajtos-tejfölös 1400 forintba kerül.

A zamárdi Sarok büfé lángosai ennyibe kerülnek
Fotó: Krausz Andrea

 

Balatonföldvár

A hajóállomásnál lévő Fapumában a sima lángos 450 forint, a sajtos 650 forint, a sajtos-tejfölös 750 forint. További bacon és hagyma feltétekkel gazdagítva 990 forintba kerül, de más, például virslis verzió is lehet választani ebben az árban.

450 forint a lángos Balatonföldváron
Fotó: Krausz Andrea

 

Balatonszárszó

Elfogadható áron, 600 forintért találtunk lángost. Kétszáz forinttal többe kerül, ha kérünk rá sajtot és tejfölt is. Tizenegy féle ízesítés közül választhattunk, a legdrágább is “csak” 900 forint volt, a sajtos-tejfölös-sonkás feltéttel.

A sajtos-tejfölöst mindenki szereti Fotó: Turbéki Bernadett

 

Balatonszemes

Balatonszemesen is találtunk pénztárcakímélő lángost, amelynek alapára 600 forintba, sajtos-tejfölös változata 800 forintba került.

Szemesen pénztárcakímélő a lángos, viszont alig választhatunk Fotó: Turbéki Bernadett

 

Balatonlelle

A nyár szenzációjaként hirdetik a burgerlángost, amely 2500 forintért kapható. Aki pedig a hagyományos lángosra rezonál, szintén találhat magának egy gasztroutcán belül több helyen többféle áron és különböző méretekben. A sima normál 700, ugyanennek óriás változatáért már 1500 forintot kell fizetni.

A sajtos-tejfölös 900, óriásként pedig 2500 forintba kerül. Lehet kapni porcukros, és lekváros változatban is, bár ott jártunkkor ezeket az édes lángosokat senki nem rendelte.

A lángosburgert hirdetik a nyár szenzációs gasztroélményének Fotó: Turbéki Bernadett

 

Balatonboglár

Érdekes jelenséget tapasztaltunk Balatonbogláron. Minél közelebb kerültünk a vízparthoz, annál jobban mentek fel a lángos árak. Láttunk 600-ért sima, és 800-ért sajtos tejfölös lángost a kikötő közelében.

Néhány méteren belül különböző alapárakat találtunk a lángoshoz Fotó: Turbéki Bernadett

 

A balatonboglári hajókikötőhöz közelebb eső bisztró lángos árai elég magasról indultak. A simáért is már egy ezrest kértek. A sajtos-tejfölös 1300 forintba került. A legdrágább, 1500 forintos változat a magyaros, amelyen kolbász, paradicsom és paprika “ízeleg”. A juhtúrós is ennyibe kerül.

A kikötőhöz közel már felszöknek a lángos árak Fotó: Turbéki Bernadett

 

Fonyód

Széles a választék Fonyódon. Sokáig gondolkodtunk, ki találta ki a cukros lángost, amely a simához képest harminc forinttal többe kerül, vagyis 790 forint. A lekvárosért viszont már 830 forintot kérnek. A sajtos-tejfölös változat tíz forint híján egy ezresbe kerül. A legdrágább a virslis-füstöltsajtos 1130 forintba kerül.

Fonyódon bőséges a választék, édes és sós ízű lángosból is több féle kapható Fotó: Turbéki Bernadett

 

Balatonmáriafürdő

A Kikötő melletti strandon találod a Lángos World-öt. A hagyományos változatok mellett igazán izgalmas feltétetekkel találkozhatsz. Többek közt görög, mexikói, skandináv. A sima és fokhagymás 650, a sajtos vagy tejfölös 750, a sajtos-tejfölös 850 forint. A különlegességek 1300-2000 forint között mozognak.

Bőséges választék van a kérhető feltétek között is. Ha a lángoson kívül másra (is) vágynál a széles spektrumú étlapon biztosan találsz kedvedre valót.

Lángos World – Kikötő mellett

 

A körforgalom melletti Ilia Büfé 500 forinttól kínálja a sima lángost, a tejfölös 700, a füstölt sajtos 800 és a sajtos tejfölös 900 forintba kerül. A vastagabb feltétre vágyók választhatnak csülköset, gyros-os és a bolognai feltéttel bolondított lángost 1000 forintért.

Ilia büfé és étterem

 

Balatonberény

A berényi Lagúna büfé egyszerre elérhető a bringaúton közlekedőknek és a strandolóknak, hiszen mind két oldalról rendelkezik kiszolgáló pulttal. Ők nem rendelkeznek több oldalnyi választékkal, de ami van, az megbízhatóan finom. Ráadásként az édes falatok kedvelőinek is kedveznek, hiszen palettára vették a lekváros lángost is 890 forintért. A simát 650, a sajtosat és a tejfölöset 850 a sajtos-tejfölös változatot 1050 forintért kérheted.

A húsimádókra is gondoltak: a bolognai 1290 forint, míg a gyros-os 1390 forintba kerül. Jégkrém, csavart fagyi, hintaágy is vár rád extraként.

A strand és a bicikli út között találod a Laguna Büfét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában