finom falatok

2021.07.25. 14:00

Kukoricát csempésztek minden ételbe Gadányon

Kukoricás finomságok készültek a hétvégén Gadányban. A kukoricás ételek fesztiválját tizennegyedik alkalommal szervezték meg a faluban.

Marosi Gábor

A csapatok mindenbe, a levesbe, a főfogásba és még a süteménybe is csempésztek egy kis kukoricát. Idén heten ragadtak fakanalat. Az egyik legkülönlegesebb étel a pacalpörkölt volt, melyet kukoricafőzelékkel tálaltak, de az osztopáni gluténmentes kukorica prósza és a kukoricaleves is kiemelkedett a többi étel közül.

Ősz János Gadány polgármestere elmondta, a 340 lakosú zsákfalu életében nagy eseménynek számít a fesztivál. Ilyenkor a látogatók előtt „kinyitják” a települést és igyekeznek minél többet megmutatni a faluból.

– Azt gondolom, hogy a fesztivál nagyon jó reklám Gadánynak. Olyanok is eljönnek hozzánk, akik még soha nem voltak a településen. Ilyenkor sok dicséretet is kapunk, ami nyilván jól esik az itt élőknek – mondta Ősz János. – Nagyon vártuk már, hogy újra megszervezhessük a fesztivált, mert a járvány miatt tavaly sajnos nem tehettük meg – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában