helytállás

2021.07.14. 17:00

Lángok csaptak fel a táborban, de időben eloltották a gyerekek

A szülők leginkább azt szeretik, ha a gyermekek elkerülik a veszélyeket, a veszélyes helyzeteket. Azonban nem árt, ha a legkisebbek is találkoznak olyan élethelyzetekkel, amikor saját érdekükben helyt kell állniuk. Ilyen célra kifejezetten alkalmas lehet az a tűzoltótábor, amit a napokban szerveztek Látrányban.

Gamos Adrienn

Tűz oltására vízzel, illetve porral oltó készülékeket használtak a gyerekek. A Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület táborában az újraélesztést is gyakorolták a helyi és a szomszédos településekről érkezett 5–15 évesek. Lányok és fiúk átélhették a füstsátorban, hogy mit jelent egy eszméletlen sérültet kihozni egy égő házból. Nagy tetszést aratott körükben a mókás „ember keresés élőlánccal”, amely során egy súlyos szívótömlőt kellett megtalálni a Balatonban. De feladat volt gerinc­sérültet kimenteni a vízből. A háromnapos tábor zárásaként kirándulást szerveztek.

A vörsi Tűzoltó Múzeumban a kiállított régi tűzoltó szekereket és egyéb felszereléseket is megnézték, láttak egy nagyon ritka Csepel 750-es tűzoltóautót is. Ellátogattak még a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltségre, ahol próbariasztást is hallhattak a fiatalok. Sőt, akadálypályát is kipróbálhattak, amit részükre építettek. Nagyszerű élményekkel, és ajándékokkal távoztak a táborozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában