a nagy terv

2021.07.24. 17:00

Milliós útravalót kaptak az államtól Vésén

A közelmúltban az önkormányzat két pályázata is kedvező elbírálást kapott. A Magyar Falu Programból remélt támogatást a település, hogy egy új urnafalat építsenek a temetőben.

K. R.

Erre azért volt szükség, mert a jelenlegi urnafal betelik. Bertók László polgármester lapunknak elmondta: miután megemelkedett az urnás temetések iránti igény, egy huszonkét rekeszes új temetkezési helyre pályáztak, s nyertek el támogatást. Több, mint 4,5 millió forintot költhet el Vése Önkormányzata arra, hogy új urnafalat építsenek a temetőben.

Tavaly megújult a Rákóczi utca burkolata, idén pedig a járda megújítása a feladat. A 432 méter hosszú járda még 1974-ben készült az akkori községi közös tanács és a lakosság összefogásával. Azóta az önkormányzat folyamatosan végzett rajta javításokat, de a teljes felületet nem tudta megújítani. Utoljára a 2008-as szennyvízberuházást követően javították a járdát. A most elnyert 10,1 millió forintos támogatásnak köszönhetően teljesen elbontják a jelenlegi aszfaltburkolatot és újat építenek a helyére két oldalon szegéllyel és fagyvédő réteggel.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában