támogatás

2021.07.22. 12:00

Minden forint nagy segítség jégverés után

Gyűjtést szervezett a júniusi jégverés károsultjainak a mezőcsokonyai önkormányzat.

Marosi G.

A települést Kadarkúthoz hasonlóan negyed óra alatt elverte a jég, a falu háborús helyszínre hasonlított. Sudár Zoltán polgármester elmondta, legalább hatvan családi házban és melléképületben keletkezett kisebb-nagyobb sérülés, a kár meghaladja a 300 millió forintot. – Leginkább az épületek déli része rongálódott meg – fogalmazott Sudár Zoltán. – A jég tetőket és ablakokat tett tönkre, kilyukasztotta a redőnyöket, de az autókban is jelentős kárt okozott. A bajba jutott családoknak korábban már ajánlottunk fel fóliát, illetve azt vállaltuk, hogy a veszélyes építési tetőhulladékot ingyen elszállítjuk – mondta a polgármester.

Sudár Zoltán hozzátette, a károsultak közül nem mindenkinek volt lakásbiztosítása, ezért is hirdették meg az adománygyűjtést. A segítő szándékú emberek a település közösségi oldalán elérhető bankszámlaszámra (11743002-15731577-08800000) ajánlhatnak fel pénzt. Eddig 65 ezer forintnyi támogatás érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában