megszépült

2021.07.24. 20:00

Színes alkotások teszik elviselhetőbbé a vizsgálatot a Rét utcai rendelőben

Mesefigurákkal és más színes alkotásokkal tették szebbé a kaposvári Rét utcai gyermekorvosi rendelő falait a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei a hétvégén. Az alkalmi festők azért is ragadtak ecsetet és festették a falakat, hogy a gyerekeket vidámabb környezetben vizsgálhassa az orvos.

Marosi Gábor

 

Az önkéntesek a rendelő előtti zöld területen a fák árnyékában, festővásznon gyakorolták a kontúrozást szombaton délelőtt. Miután tökéletesítették technikájukat, bementek a váróterembe és a vizsgálóba, majd nekiálltak díszíteni a fehér falakat. Horváth Dorottya a közösségi oldalon értesült az eseményről. Nagyon szeret festeni, ezért jelentkezett a programra. Kérdésünkre válaszolva elmondta, segített már másoknak, de ilyen formában először önkénteskedik.

Kiss Anna is szeret alkotni, ezért csatlakozott az önkéntesek táborához. – Van bennem egy empatikus hajlam. Fontos számomra a segítség, ráadásul gyerekekről van szó, ezért nem kérdés, hogy támogatom őket – mondta. A rendelőbe katicabogár, szitakötő, flamingó és méhcsalád is került, de pálmafa, zsiráf, kaméleon és egzotikus madarak is díszítik már a falakat. Nyolc önkéntes, több órán keresztül dolgozott azért, hogy minél színesebbé varázsolják a várótermet és a vizsgálóhelyiséget. Az alapanyagot (festéket, ecseteket) az egyik bevásárlóközpont ajánlotta fel.

Oltyán Dóra, a Nevetnikék Alapítvány festőkoordinátora elmondta, évek óta azzal foglalkoznak, hogy a kórházban fekvő gyerekeket különféle programokkal felvidítsák. A „szolgáltatásukat” azonban kibővítették és önkéntesek segítségével elkezdték kifesteni a kórházi kórtermeket és szobákat. Kezdetben Pécsen és más Baranya megyei településeken segítettek, Kaposváron a Rét utcai rendelő az első, amelyet szebbé tettek. Oltyán Dóra hozzátette, a tervek szerint még három kaposvári gyermekorvosi rendelőt festenek majd ki. A következő önkéntes napot július 29-re, csütörtökre hirdették meg, akkor az Ezredév utcában alkotnak majd, azután pedig az Erdősor és a Hajnóczi utcában is kifestenek egy-egy rendelőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában