program

2021.08.23. 14:07

A komló fővárosának tervezik Kastélyosdombót

Augusztus 28-án, szombaton Komlószüret Kastélyosdombón címmel rendez jótékonysági zenei és családi programot az Ökumenikus Segélyszervezet a Somogy megyei intézményének is helyet adót Erdődy-kastélyparkban.

Barkóczy László

Fotó: Vegh Laszlo

A hagyományteremtő szándékkal rendezett eseményről Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója árult el további részleteket.

– Az elmúlt években egy hektráon termesztettünk komlót. Egyrészt munkahelyteremtő, másrészt önellátásunkat megvalósító szándékkal. – mondta el a szervezet elnöke. – Erre az évre tevékenységünket kiterjesztettük a szomszédos településekre is, így már 13 hektáron folytatunk komlótermesztést. Ezt a fejlesztést pályázatokból, illetve az agrárminisztráium és a Heineken Sörgyár támogatásával tudtuk megvalósítani.

Szombat délelőtt szakmai előadások várják elsősorban a szakmai érdeklődőket. A fórumon beszél többek között az osztrák komlószövetség elnöke csakúgy, mint a Soproni Sörgyárak igazgatója is.

Délután aztán a közösségi programoké lesz a főszerep. Ide már szeretettel várnak minden érdeklődőt. A csekély adomány jellegű belépőért számos programon vehetnek részt a kilátogatók. A világszínvonalú zenei programra a tavalyi eseményen is részt vevő, elismert blues zenész, Little G Weevil és világ számos pontjáról érkező zenésztársai jelentenek garanciát. A termelői piacon lehetőséget kínálnak a térség termelőinek a bemutatkozása, hangsúlyt fektetve a régió sajátosságaira. A családok számára sport és gyermekprogramokkal készülnek: lesz bábelőadás, Teqball, darts foci és kalandpark. A koncertek között a felnőttek vidámságáról népszerű stand-up előadók, Tóth Edu és Bellus István gondoskodnak majd. Az eseményről bővebb információ a www.magyarkomlo.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában