elismerések

2021.08.22. 12:34

Az elhivatottságot és a kitartást is díjazták

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Az államalapítás ünnepén számos somogyi szakember részesült elismerésben. Széchenyi-díjat kapott Szakály Sándor törökkoppányi származású történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója.

Kocsis Gabriella kaposvári fogorvos és szájsebész a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést vehette át. A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta a Kaposvári Egyházmegye hátrányos helyzetben élő tagjainak felkarolása, valamint az életükben törést szenvedők lelki támogatása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke.

Nagy István agrárminiszter augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Bujdosó Ferencnek, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosának.

Fotó: Bujdosó Szőlőbirtok FB

Ezen elismerés bronz fokozatát Borosán István, a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója és Juhász Pál, a Kapos Ternero Kft. ügyvezetője kapta. Darányi Ignác Díjat adományozott az agrárminiszter Sütő Zoltánnak, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Állattenyésztési Tudományok Intézetének egyetemi tanárának, aki a baromfinemesítés terén végzett kiemelkedő munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában