Minden napra Balaton

2021.08.06. 10:50

Bepillanthattak a fonyódligeti tábor lakói a mindennapi hősök munkájába

A megújult Fonyódligeti Erzsébet-táborban négy héten keresztül, minden szerdán rendvédelmi, honvédelmi és egészségügyi bemutatókon vehetnek részt a táborozó gyerekek.

Sonline

A Hősök napja elnevezésű programsorozatot az Erzsébet Alapítvány a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség, a mentők és a büntetés-végrehajtás munkatársaival közösen tartja.

Az eheti tűzoltó bemutatón rengeteg kisgyerek csodálhatta meg a tűzoltók által nap mint nap használt járművet, magukra ölthették a lánglovagok ruháit és elolthatták a fellobbanó lángokat. A bátrabbak azt is kipróbálhatták, miként lehet egy füsttel telített helyiségben tájékozódni. Idén már virtuális szemüvegeket is a biztonság szolgálatába állítottak a tűzoltók, aminek segítségével, speciális technikával készített kisfilmeken keresztül érzékeltették a tűzveszélyt és a szén-monoxid-mérgezés kialakulásának körülményeit.

A Hősök napját „final show” koronázta, ahol a fiatalok szemtanúi lehettek annak az együttműködésnek, amely során a tűzoltók, a rendőrök, a mentők és a büntetés-végrehajtás egységei vállvetve mindent megtesznek a sérültek mihamarabbi ellátásáért és az állampolgárok biztonságáért.

A program egy extra meglepetéssel zárult, ugyanis a tűzoltók fergeteges habparty-t rendeztek a táborozó gyerekek legnagyobb örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában