vakáció

2021.08.05. 17:30

Bokor alján cukorka várta a villalakókat

A kaposvári Rippl-Rónai villában szervezett napközis gyerektábort a Nevetnikék Alapítvány. Az egyhetes programon olyan fiatalok vesznek részt, akik nehezebb anyagi körülmények között élnek, vagy szüleik nem találtak megfelelő nyári tábort számukra. A foglalkozásokat több önkéntes is segíti.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

A versenyzésé és az ügyességi feladatoké volt a főszerep szerda dél­előtt a Rippl-Rónai villa kertjében. A tábor szervezői három csoportra osztották a gyerekeket, majd forgószínpadszerűen váltották egymást a helyszíneken.

Az első állomáson egy gumiabroncsokból összeállított pályán haladtak végig, és az ugrálókötelet is gyakran használták. A második helyszínen a Twister társasjátékot próbálhatták ki. Ennél a feladatnál az ügyességre és a koncentrációra volt a legnagyobb szükség. Az utolsó állomás bizonyult a legédesebbnek. A gyerekeknek a bokrok alá és az épületek mellé eldugott cukrokat kellett minél hamarabb összegyűjteniük.

A kaposvári Biró Kristóf is boldogan játszott társaival. Kérdésünkre válaszolva elmondta, a családsegítő szolgálat ajánlására érkezett az egyhetes táborba, ahol sokkal jobban érzi magát, mint egy korábbi Erzsébet-táborban. A villa kertjében szabadabban, önfeledtebben töltheti el az időt – tette hozzá. Száraz Alexandra és Biró Lili is elégedett az eddigi programokkal. A fiatalok elmondták, nagyon sokat játszanak a többiekkel, ezért sem bánják azt, hogy még a következő napokat is a villánál kell eltölteniük.

Wiener Szandra önkéntesként vesz részt a táborban. Elmondta: belső indíttatásra vállalta a gyerekek felügyeletét. Nem szeretne önző életet élni, igyekszik minél többet tenni a közösségekért, főleg a gyerekekért. A Nevetnikék Alapítvány első alkalommal szervezte meg a kaposvári napközis tábort. A programokra tíz fiatal jelentkezett, nagy részük kaposvári, de érkeztek Mosdósról és Nagyatádról is. A gyerekeknek az öt nap alatt háromszori étkezést biztosítanak a szervezők. A tízórait, az uzsonnát és a vizet az egyik üzletlánc biztosítja az alapítványnak.

Fotók: Kovács Tibor

Sokan segítenek

Héjjas Orsolya, a Nevetnikék Alapítvány önkéntese, a tábor vezetője elmondta, olyan gyerekek is vannak a táborban, akiknek a szülei az elmúlt időszakban nehéz anyagi helyzetbe kerültek. A táborozók nagyon sok segítséget kaptak az egy hétre, a társasjátékokat például jó szándékú kaposváriak ajánlották fel. Hozzátette, a nyári tábort jövőre is megszervezik majd Kaposváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában