szakképzés

2021.08.28. 20:00

Százféle szakma várja a pályaváltó felnőtteket

Közel száz szakma közül választhatnak azok, akik szeptemberben szeretnének részt venni felnőttek szakmai oktatásában. Az eddigi jelentkezések alapján a szépészeti, a pénzügyi és a villanyszerelői szakma a legnépszerűbb.

Góz Lilla

– Nálunk online módon történik a regisztráció, a centrum és a tagintézmények honlapján lévő felületeken lehet jelentkezni – mondta el Horváth Péter, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója. Az idén öt intézményük negyven szakmát hirdetett meg, amelyekre még szeptember közepéig lehet jelentkezni. – Az eddigi regisztrációkból azt látjuk, hogy a legnépszerűbb képzésnek a pénzügyi- és számviteli ügyintéző, a gépjármű mechatronikai technikus és villanyszerelő szakma bizonyul. Horváth Péter megjegyezte: az idén már a felnőttek oktatásában is elindult a fodrász képzés. – Az új szakképzési rendszer rugalmasságának köszönhetően ingyenesen és gyorsabban megszerezhető egy-egy szakma a tagintézményeinkben.

A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz tagintézményében tizennyolc ágazat negyvenhat szakmájában hirdettek képzéseket. Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy szeptemberben a szükséges tanulói létszámok megléte esetén tudnak elindulni a meghirdetett képzések, jelentkezési lapok elérhetőek az adott intézmények honlapjain. – Újdonságként indul szeptemberben a gyógyszerkészítmény-gyártó képzésünk a Lamping József Technikumban, erre azok jelentkezhetnek, akiknek érettségijük vagy egy szakmájuk van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában