olimpikont köszöntöttek

2021.08.08. 09:19

Hazatért az olimpiáról Halmai Petra

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola olimpikonját, a Tokióból hazatérő mellúszót, Halmai Petrát köszöntötték szombaton a város, illetve a sportközpont vezetői egy belvárosi étteremben.

Klein Péter

Az ünnepélyes eseményen Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere a köszöntőjében kiemelte: Magyarországon érmekben mérik az olimpiát, de aki benne van a sportban, tudja, már a kijutás is igazi győzelem.

– Petra meghálálta a sportiskola bizalmát az országos bajnokságon elért jó eredményekkel, illetve azzal, hogy kijutott az olimpiára – fogalmazott Dér Tamás, majd hozzátette: a sportolón kívül köszönet jár az edzőknek és a szülőknek is, akik sokat tettek azért, hogy az úszó eljusson Tokióba.

– Sokat vártunk arra, hogy kaposvári olimpikont köszönthessünk – emelte ki Fekete Ádám, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója. – Halmai Petra több száz kaposvári sportoló számára lehet példakép és adhat hitet abban, hogy Kaposvárról is ki lehet jutni az olimpiára, erre pedig lehet építkezni. Dér Tamás és Virovecz Richárd is hitt Petrában, a hullámvölgybe támogatták, a csúcson együtt örültek vele, de végig ott voltak mögötte az úton. Petra eredményével párhuzamba lehet állítani az úszó szakosztály fejlődését, ami jelenleg a hatodik legjobb az országban.

Halmai Petra a könnyeivel küszködve vette át és köszönte meg az ajándékokat, majd pár biztató mondatot szólt a jelen levő ifjú úszókhoz. Kiemelte: már most nagyon várja, hogy elkezdje a felkészülést a következő olimpiára.

– Amikor Kaposvárra kerültem, akkor kerestem meg Petrát, mert úgy éreztem, hogy olimpikon válhat belőle, pedig már többen is lemondtak róla – mondta Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszó szakosztályának vezetőedzője. – A bizalmunkat maximálisan meghálálta. Örültem, hogy az olimpia előtt Kaposváron készült, mert úgy vélem, a fiatal úszóink számára, akik az országos bajnokságra készültek külön motivációt jelentett az, hogy láthatták őt edzeni.

Halmai Petra a magyar mix vegyesváltó tagjaként vett részt a tokiói nyári olimpiai játékokon, ahol Kovács Benedekkel, Márton Richárddal és Gyurinovics Fannival próbálta kivívni a döntőbe jutást, amely végül nem jött össze, így a 15. helyen zárt a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában