megújul az épület

2021.08.02. 18:30

Helyet adnak a civil szervezeteknek Kaposváron

Félidőnél tart a Civilek háza beruházás Kaposváron. Az épületet a régi fertőzőosztályból 530 millió forintból alakítják át.

Marosi Gábor

A hétfői bejáráson Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta, a 115 éves épületet eredetileg le akarták bontani, de sokak szerint még romosan is olyan értéket képviselt, hogy úgy döntöttek felújítják. Az ingatlan kezdetben sebészetként, a második világháború idején hadikórházként, 1982-től fertőzőosztályként, később infektológiai osztályként működött.

A polgármester kiemelte, a Civilek házában olyan szervezeteknek, egyesületeknek szeretnének „befogadni”, akiknek a korábbi Pártok háza épületében volt a székhelye, illetve nem találtak maguknak állandó helyiséget. A kétszintes épületben több kisebb irodát alakítanak ki, de lesz benne tanácsterem és egy tornaszoba is.

 

Erdélyi Napsugár, a kaposvári önkormányzat beruházási ügyintézője elmondta, a több mint 1100 négyzetméteres épületben egy tucatnyi szervezetnek tudnak állandó helyet biztosítani, de mások is szervezhetnek majd alkalmi programokat. A beruházás várhatóan jövő tavaszra készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában