Plüss Kommandó

2021.08.25. 11:30

Jól jön a segítség a kaposvári babafészekhez

Összesen 753 ezer forint adományra van még szükség, hogy a kaposvári kórház újszülöttjei puha, pihentető babafészekbe kerülhessenek.

Góz Lilla

A Plüss Kommandó két éve dolgozik azért, hogy a rideg inkubátorokba hipoallergén töltettel pamutból készült textil kerülhessen, amely a koraszülöttek idegrendszeri és fizikai fejlődését segíti. Huszonkilenc koraszülöttosztályból huszonkettőbe már tízezer textilt adott az alapítvány.

– A rideg inkubátorba a kórház nővérei, orvosai kényszerű megoldásokkal, például összehajtogatott törülközővel, lepedővel próbálnak egy kis melegséget csempészni. Ezen szerettünk volna segíteni – mondta el Nyilka Ildikó, az alapítvány kuratóriumi elnöke. A hipoallergén töltettel készült pamut babafészkeikben biztonságban érzik magukat a picik. A babafészkeket kesztyűben és szinte teljesen steril környezetben gyártják, és már az első darabok orvosi javaslatok szerint készültek.

Megtudtuk, Magyarországon évente kilencezer koraszülött baba születik. – Mindössze egy kiló 270 grammal született a lányom, hónapokig volt inkubátorban, ikertestvérét, kisfiamat elveszítettem, és azt a célt tűztem ki, hogy minél több koraszülöttet segíthessek – mondta el az ötletgazda. Hozzátette: a csomagok nem csak babafészkeket tartalmaznak, hanem további olyan, textilből készült eszközöket, amik mind-mind a baba fejlődését segítik.

Ha sikerül a szükséges forrást adományozók révén összegyűjteni, akkor szeptember végén, október elején a kaposvári kórházba is megérkezhetnek a babafészkek, mely után a veszprémi és a zalaegerszegi kórház újszülöttosztályát szeretnék segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában