fotók

2021.08.31. 14:00

Több mint ötven bunda vár simogatásra a csipáni állatmentő alapítványnál

Több mint ötven kutya és macska várt gazdára a BundaZug Alapítvány nyílt napján Nagybajom külterületén. A program célja az volt, hogy felhívják a látogatók figyelmét az állatvédelemre, a felelős állattartásra.

Andricz Gabriella

Egy kisebb állatkert várta az érdeklődőket hétvégén a Nagybajomhoz közeli állatmentő alapítványnál, amit egy túraútvonalon közelíthettek meg. A gazdára váró kutyák és macskák mellett ugyanis malacok, szamarak, kecskék, pónik is élnek a tavasz óta működő tanyán.

A nyílt napot többek között azért szervezték, hogy az idelátogatókat olyan gyakorlati tanácsokkal lássák el, ami a felelős állattartáshoz elengedhetetlen.

Turgyán Ágnes, a Legjobb Barát Állatorvosi Rendelő állatorvosa az ivartalanításról, és még sok hasznos dologról osztott meg tudnivalókat az érdeklődőkkel. Szabó Kiara állatfizioterápiás szakember arról beszélt, hogy mennyire fontos a bajbajutott állatokat megfelelő kezelésben részesíteni. A több mint félszáz látogatót Tratnyek Péter kutyabemutatója is várta. Miskovics Tamara a Source of beauty skót juhász tenyészettől arról beszélt, mi a különbség a tenyésztő és a szaporító között.

 

Több érdeklődő jelezte a szándékát egy-egy új házi kedvenc befogadására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában