szupertanár

2021.08.27. 17:30

Nem nyert, de mégis győzött az Év Szupertanára döntőse

Lapat Lili

Fotós: Czeglédi Zsolt

Ötödik alkalommal hirdetett egy online magazin és a Lidl Magyarország az Év Szupertanára című versenyt, amelyen azokat a tanítókat keresték, akik a tanév legkreatívabb, legszuperebb eljárásaival dolgoztak a digitális oktatás alatt.

A pályázatra rengeteg izgalmas pályamunka érkezett, legvégül hárman maradtak a döntőben. Homokszentgyörgyön, Orosházán és Debrecenben találták meg azokat a pedagógusokat, akik eltérő módszereikkel színesítik az oktatást. A versenyen eleinte a közönség szavazata befolyásolta az eredményt, de módosítottak a szabályzaton, mert mint megtudtuk, a szavazás tisztaságát technikailag nem tudták garantálni. Ezért a szakmai zsűrit kérték fel az értékelésre.

A közönség szavazata alapján 3000 szavazatelőnnyel Ján Szilárd, a Homokszentgyörgyi I. István Általános Iskola német-kémia szakos tanára zsebelhette volna be a dicsőséget. Ám a módosítások miatt Sarkadi Ferenc, debreceni pedagógus nyerte el az Év Szupertanára címet, iskolája pedig gazdagabb lett egy vadiúj iPad Próval, egy 100 ezer forintos Lidl utalvánnyal, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszerekkel.

Mindezek ellenére a homokszentgyörgyi tanár nem kesereg. – Az, hogy majdnem 100 ember közül, egy szakmai zsűri beválasztott a legjobb három közé, már önmagában nagyon jól esik – mondta el lapunknak a pedagógus. – Annyi embertől kaptam megerősítést és elismerést, hogy hihetetlen. – Olyan emberek is felkerestek és a támogatásukról biztosítottak, akiket legalább 10 éve nem is láttam. Nagyon pozitív élményeim vannak, a végétől függetlenül.

Borítókép: Illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában