Balatonlelle Borhét

2021.08.01. 15:00

Somogyi borok versengtek az elsőségért a lellei borhéten

Ebben az évben immáron huszonnyolcadik alkalommal rendezte meg Balatonlelle a számos programmal színesített Borhetet.

Barkóczy László

Fotó: Nemeth_Levente

A rendezvények és a koncertek már pénteken elkezdődtek, illetve az árusok is elérhetővé tették portékájukat az érdeklődők számára. A hivatalos megnyitó szombaton este volt, ekkor hirdették ki, melyik lett ebben az évben Somogy legjobb bora.

 

Pócz József, a Balatonlellei Hegyközség elnöke megnyitó beszédében kiemelte, hogy borhét egy kiváló lehetőség a környékbeli borászoknak, hogy megmutathassák az elmúlt években készült legjobb boraikat.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője úgy látta a rendezvény idejére Balatonlelle megtelt, és ez így van jól.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, illetve a Dél-Balatoni Borút Egyesület elnöke különösen fontosnak tartja az ilyen eseményeket, ahol az érdeklődők megkóstolhatják a legjobb Dél-Balatoni borokat.

A huszonkettedik Somogy Bora Borverseny ünnepélyes díjátadója követte a megnyitó eseményt szombat késő délután. A Somogy Bora 2021 elismerő címet a Podmaniczky Pincészet 2020-as Terefere elnevezésű rajnai rizlingje nyerte el. Díjat nyert a Várszegi Pincészet 2019-es merlotja is. A Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díját a 2015-ös cabernet franc borral a Pócz Pincészet nyerhette el. A Dél-Balatoni Borút Egyesület a 2019-es kései szüretelésű traminit díjazta, melyet a Szent Anna Borház vehetett át. A Somogyi Hírlap bora ebben az évben Rádpuszta Szőlőbirtok Chardonnay-ja lett.

A Borhét egész héten koncertekkel és színes programokkal várja a jó borok mellett az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában