mézfesztivál

2021.09.09. 18:30

A méhészek tizenötödször fesztiváloznak Kaposváron

A látogatók legalább tíz fajta mézet kóstolhatnak meg a pénteken megnyíló, két napos jubileumi 15. Kaposvári Mézfesztiválon. Negyvenöt kiállító jelentkezett a rendezvényre, amit a Zselici Méhészeti Egyesület és a Zselici Méz Lovagrend szervezett meg.

Harsányi Miklós

– Célunk, hogy a vásárlók minél több mézfajtát megismerjenek, s fesztiválunk ehhez kiváló lehetőséget biztosít – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Mészáros János, a Zselic Méhész Egyesület elnöke. – Magyarországon jelenleg a fejenkénti, éves mézfogyasztás alig több mint egy kiló, ami messze elmarad az uniós két kiló feletti átlagtól, míg Németországban személyenként ennél is többet, nagyjából 2,8 kiló vásárolnak.

A Kossuth téren pénteken délután két órakor nyitják meg a fesztivált, utána zenekarok, kórusok lépnek fel. Szombaton kilenctől folytatódik a program, a Mézkirálynővel a Méz Lovagrendek tíz órától vonulnak be. Mézkóstoló, mézvásár és kézműves játszóház is színesíti a fesztivált, a katolikus gimnáziumban szombaton szakvásár és több előadás várja az érdeklődőket. S a rendezvény alatt az egyik belvárosi hotelban akciós áron mézes ételeket kínálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában