gólyatábor

2021.09.01. 17:30

A parasztolimpián is helytálltak a gólyák

Védettségi igazolvánnyal biztonságossá tett gólyatáborban vettek részt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusának első évfolyamos hallgatói a bőszénfai szarvasfarmon, ahol különböző játékos versenyszámokban mérhették össze az ügyességüket. A hangulat hamar a tetőfogára hágott.

Kovács Gábor

A csapatzászlókat az utolsó pillanatig festették a gólyák. A lótenyésztő és lovassport szervező agrármérnöki szakon tanuló Szabó Tinának hamar elment a hangja a sok kiabálástól.

– Jó szórakozást, új élményeket és új barátokat, sok bulit! – ezt várta a gólyatábortól Fodor Tímea, aki Isaszegről érkezett Kaposvárra tanulni. Farkas Viki a somogyi megyeszékhelyen él, így neki már volt fogalma arról, hogy mit jelent a gólyatábor, hiszen a korábbi években összeakadt már a táborozókkal, és mondani sem kell, hogy nagy volt a jókedv.

Kedden érkeztek meg a gólyák, délelőtt még a beiratkozás zajlott, később pedig a campussal ismerkedtek, hogy ne tévedjenek el, idézte fel az eddigi történéseket Petrai Levente csoportvezető.

 

– Jó látni, hogy olyanok is itt vannak, akik minket neveltek gólyaként –mondta a szervezők közül Czérna Gertrúd, aki tanítói diplomát már szerzett, és most a gyógypedagógiát tanulja. – Semmihez sem hasonlítható közösségépítő ereje van ennek az összejövetelnek. Sajnálom, hogy a vírushelyzet miatt most kicsit kevesebben vagyunk, de remélem, hogy mindenki annyira jól érzi magát, ahogy mi éreztük magunkat hajdan.

– Minden egyetemistának el kell kezdeni a beilleszkedést, mert a középiskola után már más az életstílus, más a tanulási forma – mondta Gombos Péter, általános campusfőigazgató-helyettes. – A mi gólyatáborunk különlegessége, hogy mivel a miénk egy agrárfókuszú egyetem, Bőszénfán ennek a gyakorlatát láthatják a diákok.

Negyedik éve ad otthont a bőszénfai szarvasfarm a gólyák találkozójának. Nagy János, a vadgazdálkodási központ vezetőjének számításai szerint most 150 hallgató vett részt a programokon, míg 2019-ben 400-an is szórakoztak itt. Az időjárás is hűvösebbre fordult, ezért a vizes versenyszámokat, a halfogást és a kajakozást elhalasztották. Fogathúzásban vagy íjászatban viszont indulhattak, és a sumo birkózás is népszerű volt. A gólyákat Nyitrai István, Bőszénfa polgármestere is köszöntötte, mert szervezésből a helyi önkormányzat is kivette a részét. A nemzedékek parkjában külön helyszínt állítottak fel, ahol a parasztolimpiának titulált vetélkedőn olyan versenyszámokban mérkőzhettek meg a fiatalok, mint a gumicsizma dobásás vagy a hátrafelé szaladás. Aztán addig maradnak, amíg bírják energiával az esti „falunap-jellegűnek” hívott szórakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában