megújulás

2021.09.23. 15:00

A posta régi épületét és egy utat is felújítottak az elmúlt időszakban Kiskorpádon

Benépesült a sportpálya, megosztoztak rajta a főzőverseny és a kulturális programok iránt érdeklődők. A falunapon több fontos beruházást is átadtak.

Turbéki Bernadett

Felújították a település útját a Hősök terén, amelyre egy belügyminisztériumi pályázat teremtett lehetőséget. A csaknem tizenhárommillió forintos ráfordításból az önkormányzat kétmillió forint önrészt vállalt, így készülhetett el a tükörsima út 300 méter hosszan. – Egy település életében egy út felújítása fontos lépés, amelyik után újabb, hasonló lépések következnek – mondta Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője az út átadásán.

Az újabb lépésre nem kellett sokat várni, hiszen a posta épülete is megújulhatott a településen. – A tulajdonos 2020-ban szerette volna eladni az épületet és felmondani a posta bérleti jogát – mondta Szilvási Anita polgármester. – A településen azonban többen jelezték, hogy nem kérnek a mobilposta szolgáltatásából. A Magyar Falu Program segítségével 18 millió forintból megmenthettük az épületet és a régi szolgálati lakást felújíthattuk, amely egy közösségi térként szolgál a továbbiakban.

– Hogyan lett itt ekkora tér? – csodálkozott el Dóra Zoltánné, aki 1975-ben 21 évesen került a településre postavezetőként. – Húsz évig laktunk itt, és most gyönyörködöm a felújított épületben – mondta, majd egy Áprily Lajos-verset is felolvasott.

Az ünneplés a sportpályán folytatódott, ahol bográcsos ételeket készítettek a főzőverseny résztvevői. Míg a felnőttek főztek, a gyerekek kézműveskedhettek, akár gyöngyékszereket is készíthettek.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik