jobb folyás

2021.09.24. 18:00

Alacsony a vízállás, kitisztítják a medret

Bár már egy kicsit emelkedett, de még mindig nagyon alacsony a Dráva vízszintje.

MW

Augusztus végén már jelentős volt az apadás, szeptember első felében pedig tovább csökkent a víz a határfolyón. Ezzel nemcsak csodálatos és ritkán látható arcát mutatta meg a Dráva, hanem a rekordközeli mélységet is majdnem elérte. Az eddigi legalacsonyabb vízállást 2016. január 4-én mérték a határfolyón.

A rendkívül alacsony vízszintnél láthatóvá váltak a mederben megbújó tuskók, amelyek a drávai hajózás és a fürdőzők számára is veszélyt jelentenek. Az alacsony vízszint most lehetővé tette a medertisztítást, amelyet a folyó egyes szakaszain már el is kezdtek.

A térség több vállalkozása is részt vesz a medertisztításban, az erőgépeik közel 8 órás munkájának eredményeként sikerült kiemelni a Dráva iszapjába ragadt tuskókat és korhadékokat. Egy 10 méter hosszú, 9-10 tonnás rönk volt a legnagyobb, amit eddig sikerült kiemelniük a határfolyó medréből. MW

A sok tuskó veszélyt jelent hajósra és fürdőzőre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában