fotók

2021.09.16. 19:20

Babavár, sószoba, de még mászófal is van az új katolikus oviban

Új óvodát épített a megyeszékhelyen a Kaposvári Egyházmegye. A beruházás 620 millió forintba került, az építkezést a magyar állam több mint félmilliárd forinttal támogatta. A 75 férőhelyes óvoda jövő szeptembertől fogadja a gyerekeket.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Sószoba, tornaszoba és mászófal is várja a katolikus óvoda növendékeit a következő nevelési évtől, hangzott el az óvodában rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón. Mohay Gábor a Kaposvári Egyházmegye főépítésze elmondta, a földszintes, lapos tetős, 630 négyzetméteres óvodaépületben három csoportszobát alakítottak ki. Kettő helyiségben 24, egyben 27 gyermek fér majd el. – Mintegy 1500 négyzetméternyi játszóudvart is építettünk – mondta Mohay Gábor. – Homokozó, babavár, rugós játékok, csúszda, hinta és focipálya is várja a fiatalok. Magaságyásokat is készítettünk, ahol a növények fejlődését ismerhetik majd meg a hozzánk járók – tette hozzá a főépítész.

Világos Krisztián a Kaposvári Egyházmegye vagyonkezelője az eseményen elmondta, a Bárczi-iskola melletti területet a kaposvári önkormányzattól vásárolták meg, ezután kezdődött el a beruházás. – A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programjának keretéből 512 millió forint állami támogatást nyertünk el, melyhez hozzátettünk még 108 millió forintot – ismertette a beruházás költségeit Világos Krisztián.

A Kaposvári Egyházmegyének a Búzavirág utcában található Szent Margit Katolikus Óvodája is megmarad a jövőben, a két intézmény között viszont átjárhatóságot biztosítanak majd. Világos Krisztián hozzátette, november elejétől több programot szerveznek, ahol a családok megnézhetik az új óvodát, illetve aki eldöntötte, hogy gyermekét a katolikus intézménybe szeretné beíratni, annak ezeken az alkalmakon lehetősége lesz arra, hogy beadja a szándéknyilatkozatot. Világos Krisztián hangsúlyozta, az óvodásokat abban a sorrendben tervezik felvenni, ahogyan a szándéknyilatkozatok beérkeznek.

Sziliné Kardos Erzsébet, a Kaposvári Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója kérdésünkre válaszolva elmondta, az óvodában nagy hangsúlyt fektetnek a katolikus nevelésre. A rendszeres napi imádság mellett, hittan foglalkozásokat is szerveznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában