buli a köbön

2021.09.23. 14:00

Eldőlt: jövőre Zamárdiban bulizhatunk a Balaton Soundon

Zamárdiban rendezik meg jövő nyár végén a Balaton Soundot. A konzultációt kitöltő helyiek nyolcvan százaléka szavazott igennel a fesztiválra. A következő pár héten az önkormányzat a szervezőkkel egy három éves szerződést fog megkötni és év vége felé már a programkínálatot is bejelentik.

Góz Lilla

2007-ben először rendezték meg a Balaton Soundot Zamárdiban. Az első évben mindössze három napos volt a fesztivál és harmincezer hazai és külföldi zenerajongó bulizott a balatoni településen. A koronavírus járvány miatt az elmúlt két évben nem rendezték meg a 200 ezer látogatóra duzzadó zenei rendezvényt, a napokban viszont döntés született, hogy újra Zamárdi ad helyet a Balaton Soundnak.

A lakók fele töltötte ki a konzultációt, az eredmény szerint a többség, mintegy 80 százaléka arra szavazott, hogy Európa egyik legismertebb fesztiváljának az elkövetkező három évben továbbra is Zamárdi adjon helyet. Korábban pedig egy lakossági fórumon kérdezték a helyiek véleményét a szervezők. – Nagyon örültünk, hogy a konzultációt kitöltők 80 százaléka ragaszkodik a fesztiválhoz, felismerték a turisztikai, gazdasági felhajtó erejét a rendezvénynek, ez komoly visszaigazolás számunkra – mondta el Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője. Hozzátette: a következő pár hétben véglegesíthetik a szerződést és már az elmúlt két évben megkezdték a programok összeállítását, amelyeken már csak finomítaniuk kell a következő évre. Még idén év vége felé a programkínálatról, a fellépőkről is adnak tájékoztatást. Az önkormányzat azt kérte, hogy a fesztivál öt helyett négy napos lesz és június végén rendezzék meg. – Volt egy feltételrendszert, amelyben meg kellett találni a közös nevezőt, több feladatunk lesz és a költségek is nőttek, valamint a júniusi időpontra sok külföldi fiatal nem tud eljönni, mert a szünidő július elején kezdődik, őket pótolnunk kell – emelte ki Fülöp Zoltán.

 

Készül az új szerződés

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere elmondta: hétfőn a képviselő-testületi ülésen ismertetik az eredményeket és megkezdődik a szerződés előkészítése. – Ebben szerepelni fog, hogy a következő három évben helyszínt biztosítunk a négy napos fesztiválnak júniusi végén, a 150 millió forintos területbérleti díjat, a 90 millió forintos rekultivációs költséget is tartalmazza, valamint a színpad állítás és bontás ideje is lerövidül – sorolta a polgármester. Megjegyezte: meglepődtek, hogy a település lakossága markánsan kiállt a fesztivál mellett, ugyanis korábban nem tetszésüket fejezték ki a túl sok rendezvény miatt. – Az elmúlt két évben csendes volt Zamárdi, a bevételeink is jelentősen csökkentek, ezáltal a lakosság érdekében zajló fejlesztések elmaradtak, de a jövőben ismét folytatódhatnak – tette hozzá Csákovics Gyula. Megjegyezte: az augusztus végi Strand Fesztiválról majd később tárgyalnak és a B my Lake-re nemet mondtak, így utóbbi fesztiválnak egy új helyszínt keresnek a szervezők a Balaton déli partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában