fórum

2021.09.02. 21:45

Fenyegető üzenet miatt rendőrséghez fordul a jelölt

Újabb utcafórumot tartott Horváth Ákos, aki magát civil jelöltként meghatározva indult az ellenzéki előválasztáson, de maga mögött tudhatja a Jobbik, az LMP, az Új Világ Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi támogatását.

K. G.

Csütörtökön kora este mérsékelt érdeklődés mellett Márki-Zay Péter látogatott Kaposvárra, hogy Horváth Ákos mellett kampányoljon, és maga is gyűjtsön híveket, hiszen Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere is versenyben van az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért az előválasztáson. Saját mozgalmát úgy értékelte, hogy példát mutatnak összefogásból, és Kaposváron is megmozdult valami, bár tudja, hogy a kaposváriak többsége Szita Károlyra ­sza­vazott.

– A populizmusnak és a felelőtlen ígérgetésnek nem vagyok a híve – mondta Márki-Zay Péter. – A Medgyessy-kormánnyal is az volt a baj, hogy teljesítette az ígéreteit, és ez kibillentette az államháztartást a helyéről, majdnem csődbe ment az ország. Emiatt van most a Fidesznek kétharmada.

A fórumon Horváth Ákos megerősítette a Somogyi Hírlapnak azt a hírt, ami a Facebook-oldalán jelent meg. Azt közölte, hogy zsarolják őt és az ellenzéki pártok országos vezetőit, hogy ha nem lép vissza az előválasztástól, akkor terhelő anyagokat tesznek közzé róla és csapata tagjairól. Kérdéseinkre Horváth Ákos azt felelte, hogy a fenyegetés e-mailben érkezett és ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Arról nem tudni, hogy visszalép-e, de ha igen, az nyilvánvalóan a másik ellenzéki jelölt, Varga István (DK-MSZP) malmára hajtaná a vizet, akiről azonban senki nem feltételezi, hogy személyesen köze lenne hasonló akcióhoz.

 

Ezek is érdekelhetik