szemléletformálás

2021.09.17. 19:00

Kaposvár is csatlakozott az ENSZ klímavédelmi kezdeményezéséhez

Az elsők között csatlakozott Kaposvár az ENSZ fenntartható szemléletmódot népszerűsítő „Race to Zero” kezdeményezéséhez.

Marosi Gábor

A város önkormányzata a Kék Bolygó Alapítvánnyal és a budapesti Brit Nagykövetséggel együttműködve valósítja meg a mintaprogramot. Erről Csepreghy Nándor a Kék Bolygó Alapítvány igazgatója és Szita Károly Kaposvár polgármestere számolt be pénteken délután a Damjanich Tagóvodában rendezett sajtótájékoztatón.

Csepreghy Nándor hangsúlyozta, a szemléletformálást három területen szeretnék támogatni. Ennek egyik része a komposztálás, melyhez egy robotot helyeztek el az óvodában. Az abba összegyűjtött ételmaradékokat a robot heteken belül átalakítja komposztanyaggá. Csepreghy Nándor kiemelte, a felelős gazdálkodásra is szeretnék felhívni a figyelmet. Ennek részeként arra ösztönzik az éttermeket, hogy a megmaradt ételeket a nap végén kedvezményes áron adják oda az emberek. Hozzátette, Kaposváron több étterem is úgy döntött, hogy újrafelhasználható cseredobozokban szállítják ki az ételeket, hogy minél kevesebb műanyag hulladék keletkezzen.

Szita Károly az eseményen elmondta, a város azért is csatlakozott a kezdeményezéshez, mert Kaposvár a klímavédelem éllovasa, ezt több beruházás is igazolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában