fotók

2021.09.16. 16:21

Kereszttel emlékeznek a covid áldozatira Szőlősgyörökben

A koronavírus áldozatainak emlékére állítottak keresztet csütörtök délután Szőlősgyörökben.

Góz Lilla

A temető előtti téren lévő emlékművet Varga László megyés püspök szentelte fel, valamint áldást mondott Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese. Klotz Péter polgármester köszöntőjében elmondta: a kereszt civil kezdeményezés révén valósult meg.

Szekér Miklóssal és Keller Péterrel együtt szerettünk volna a koronavírus áldozataira emlékezni, számunkra a keresztnek szimbolikus jelentése van, amely a katolikus hitben való együtt gondolkodást is jelképezi számunkra – tette hozzá a polgármester. Megjegyezte: mindhárman szívesen vettek részt a kezdeményezésben, amely remélik nemcsak összehozza a közösséget, hanem a hit jelenlétét is nyilvánvalóvá teszi a temető előtti téren.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében üdvözölte a civil kezdeményezést. Kiemelte: évszázadok óta az út menti keresztek az emlékezés fontos jelképei, amelyek révén nem merülnek feledésbe a világjárványok áldozatai. A jövőben a szőlősgyöröki kereszt és környéke zarándokhellyé válhat. Tervezik, hogy körbe gyertyatartókat is kialakítanak, ahol bárki emlékezhet a világjárvány áldozataira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában