fotók

2021.09.14. 13:53

Kisgyalán egyik legnagyobb harcsája akadt horogra

Hatalmas, 85 kilós szürkeharcsa akadt horogra egy kisgyaláni horgásztavon hétfőn napközben.

Böcz Zoltán

A kaposvári horgász hétfőn 11 órakor akasztotta a két méternél is hosszabb halat a kisgyaláni Hársasberki tavon. Dömötör Ferenc elárulta hogy úszós módszerrel, gilisztacsokorral a horgon várta a kapást, amikor a kapitális harcsa jelentkezett. Csaknem másfél órás fárasztást követően segítséggel sikerült a part közelébe terelni a hatalmas uszonyost, mely 85,2 kilót nyomott.

A jelenlegi hiteles rekorder egy 81,7 kilós harcsa, melyet tavaly májusban fogott Szabó Lóránt, akit nyár elején egy másik harcsa viccelt meg – erősítette meg Tormási István, a Tógazda Zrt. Horgászegyesület titkára. Hozzátette: amennyiben hitelesítve lett volna a hétfői fogás, úgy új hivatalos rekord születhetett volna. Dömötör Ferenc elárulta: minden halat kíméletesen visszaenged, így történt ez hétfőn is.

– A gyors visszaengedés és az izgalom miatt nem hívtam a halőrt, így elmaradt a rekord – mesélte a horgász, akinek nem ez volt az első kapitális fogása. 2007-ben a Desedán bergmann csöves módszerrel fogott egy 90 kilós, 263 centis harcsát, mely azóta is az országos top 5-ben szerepel ezzel a metódussal. A kaposvári horgászt azonban még pontyos bojlizás közben sem kímélte egy harcsa, mely a békés halnak felkínált csalira harapott és mérlegelésnél 50 kilót nyomott. Dömötör Ferenc minden felszerelését maga állítja össze, ő köti a horgait is, elmondása szerint semmit nem bíz a véletlenre, hiszen hatalmas erő van egy-egy ilyen harcsában. Tormási István a horgászegyesület titkára kiemelte: több 80-90 kilós harcsa is él a kisgyaláni tóban, kiváló az állomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában