a Föld védelmében

2021.09.05. 07:00

Klímaváltozás miatt aggódik tízből kilenc honfitársunk

Tízből kilenc honfitársunk komolyan aggódik a klímaváltozás miatt – derült ki a Sió-Eckes legújabb kutatásából.

Góz Lilla

időjárás, nap, napos, napsütés

A reprezentatív felmérés arra is rámutatott, hogy az emberek nagy része akár többet is hajlandó költeni az ökobarát csomagolásra és nyolcvan százalékuk előnyben részesíti a klímasemlegesen működő cégek termékeit, szolgáltatásait. A siófoki vállalat 1000 ember megkérdezésével készült kutatása arra is rámutatott, hogyan gondolkodnak a megkérdezettek a klímasemlegességről, mit várnak el ezzel kapcsolatban a gazdasági szereplőktől és egyéni szinten mit tesznek az éghajlatváltozás ellen. A válaszadók 92 százaléka komoly problémának tartja a globális éghajlatváltozást és minden hatodik megkérdezett kifejezetten szorong is miatta. A megkérdezettek 78 százaléka szelektíven gyűjti a hulladékot, 67 százaléka takarékoskodik az energiával és a vízzel, a válaszadók fele pedig tudatosan választja a közösségi, gyalogos vagy kerékpárral történő közlekedést az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében.

Mindössze 2 százalék nyilatkozott úgy, hogy nem tesz semmit a klímaváltozás visszaszorításáért. A megkérdezettek közel háromnegyede hajlandó magasabb árat fizetni a környezettudatos csomagolásért is. A Sió-Eckes 2021-től már klímasemlegesen működik: a hitelesített kompenzáció érdekében csatlakoztunk egy brazil esőerdőben folyó nemzetközi klímavédelmi programhoz, amellyel évente a becslések szerint közel 18 ezer hektár trópusi esőerdő megóvását támogatják az Amazonas-medencében.

– A gyümölcsfeldolgozás során keletkezett mellékterméket újrahasznosítjuk és a szennyvizet mérsékeltük – mondta el a kutatást készítő Szász-Bognár Emese, a vállalat kommunikációs és médiamenedzsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában