a hazai az első

2021.09.09. 17:00

Négy keréken viszik el a magyar termékek jó hírét

Több mint száz autó vett részt a 15. Coop Rallyn. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai termékek, élelmiszerek fontosságára. A mezőny Kaposvárra, a Kométa húsüzemébe is ellátogatott csütörtökön délelőtt, majd egy rövid pihenő után Csípőtelek felé vette az irányt.

Marosi Gábor

Többféle szalámit és húskészítményt is meg lehetett kóstolni a Coop Rally kaposvári állomásán. Az eseményen rendezett sajtótájékoztatón Giacomo Pedranzini, a Kométa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, minidig kiváló gondolat a magyar termékekre irányítani az ország figyelmét. A minőségi hazai termékek vásárlása, mondhatni nemzeti ügy – fogalmazott.

Giacomo Pedranzini kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy rövidítsenek a termelési láncon és előnybe részesítsék a közeli termelőket, csökkentve ezzel a környezetre gyakorolt negatív hatásokat. – A fogyasztóink egészsége azonban még fontosabb – mondta a Kométa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója. – A helyes táplálkozáshoz és az egészséges élethez hozzájárulunk az ízletes, egészséges és megfizethető termékeinkkel – hangsúlyozta Giacomo Pedranzini.

Nagy Lajosné, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja az eseményen elmondta, a Coop üzleteinek kínálata több mint nyolcvan százalékban Magyarországon készült termékeket tartalmaz, a friss áruknál ez az arány a 95 százalékot is eléri. – A Coop szinte mindegyik magyarországi meghatározó friss áru szállítóval kapcsolatban áll, köztük a Kométával is – fogalmazott Nagy Lajosné. – A vállalkozással 2006-ban kötöttünk húskészítmények szállítására országos szerződést. A forgalmunk és az üzleti kapcsolatunk az elmúlt években folyamatosan fejlődött. Terveink szerint a Kométától idén megközelítőleg egymilliárd kétszázmillió forint értékben vásárolunk terméket – tette hozzá Nagy Lajosné.

Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Coop Rally kaposvári állomása Magyarország számára kiemelten fontos. – A Kométa azért foglal el jelentős helyet az élelmiszeripari ágazatok között, mert alapvetően hazai alapanyagokat dolgoznak fel. Amellett, hogy kiváló minőséget állítanak elő, megélhetést teremtenek a magyar családoknak – emelte ki a helyettes államtitkár.

Fontos seregszemle a Coop Rally

Gelencsér Attila Kaposvár és térségének országgyűlési képviselője az eseményen arról beszélt, nemzetgazdasági szempontból rendkívül fontos a hazai termékek gyártása és forgalmazása. Kiemelte, a vásárlók fele akár tíz százalékkal magasabb árat is kifizet a magyar termékekért, mint a külföldiért. Azonos ár esetén az emberek kilencven százaléka a hazait választja – tette hozzá. Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere elmondta; a Kométa a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, csaknem 900 embernek adnak munkát. Tóth Szabolcs a Somogy Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának főosztályvezetője elmondta, a Coop Rally az elmúlt 15 év alatt a magyar élelmiszeripari-feldolgozás egyik legfontosabb seregszemléjévé is vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában