informatikai fejlesztés

2021.09.15. 18:00

Oktatórobotot és meghajtókat adományoztak a kaposvári iskoláknak

Rendszeresen segítő kezet nyújt a kaposvári iskoláknak egy helyi informatikai cég. A tavalyi Somogy megyei programozási verseny után az idei évben a Modernebb eszközök, modernebb oktatás pályázattal támogatták a kaposvári tanintézmények informatikai fejlesztését.

Kovács Gábor

– A pandémia alatt hirdettünk programozási versenyt a diákoknak, és ekkor szembesültünk azzal, hogy az iskolák informatikai ellátottsága hagy kívánnivalót maga után – mondta Jóföldi Endre, a Precognox Kft. alapító ügyvezetője. – Ezért indítottuk el a kezdeményezésünket, amely mellé sokan odaálltak.

Az akcióban részt vett a Kaposvári Városfejlesztési Központ és a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) is. Az így összesen összegyűlt 715 ezer forintnak köszönhetően a Somogy Megyei Duráczky József Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény egy oktatórobottal, a Honvéd utcai tagiskola pedig szoftverekkel, illetve SSD meghajtókkal gazdagodott. Az adományokat szerdán vették át a Jövő házában. Az átadón részt vett Pintér Rómeó alpolgármester is.

Az adományokkal saját maguk tervezhetnek, mondott köszönetet érte Szabó János, a Duráczky informatikatanára. A programozható elektronikai eszközkészlettel környeztünk technikai megoldásait, például egy melegházat és egy vasúti kereszteződést modellezhetnek a diákok. Több tantárgyhoz is kapcsolódhat a program. Czimmermann Gergely, a Honvéd tagiskola oktatója azt emelte ki, hogy az új meghajtókkal a régi számítógépek is életre kelhetnek, és modernebb operációs eszközöket tudnak használni a tanulók. Jóföldi Endre hangsúlyozta, hogy az adományozási akciót jövőre folytatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában