balatoni hajózás

2021.09.13. 19:35

Rekorddal a fedélzeten zárt a jubileumi hajózási főidény

Rekordokkal zárt a 175. jubileumi hajózási főidény a Balatonon, másfél milliónál is többen vették igénybe a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) szolgáltatásait augusztus végéig. A programok nem értek véget, színes őszi kínálattal és a jubileumi év csúcspontjaként szeptember 18-án a balatoni hajók együttes felvonulásával várnak mindenkit.

Góz Lilla

Fotó: NemA

Az év első 8 hónapjában csaknem 20 százalékkal nőtt a menetrendi hajók forgalma, 75 ezerrel többen utaztak a Bahart hajóin, mint tavaly ilyenkor, és az utasok száma meghaladta a 450 ezret. A legtöbben Fonyód és Badacsony között és a Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalon vették igénybe a szolgáltatást, de népszerűek voltak a Balatonboglár és Révfülöp, és Balatonföldvár és Tihany között közlekedő járatok is.

Megtudtuk, a séta- és programhajóikat augusztus végéig 135 ezer utas választotta, ami 30 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az idei év két legerősebb napja augusztus 18. és augusztus 20. volt, amikor 17 ezer fő fölé emelkedett a napi utasszám.

Nyár végéig összesen 1 millió 130 ezer utast, 356 ezer járművet és 89 ezer kerékpárt szállítottak a balatoni kompok. Minden esély megvan arra, hogy az elmúlt 20 év legkiemelkedőbb kompforgalmát érje el a Balatoni Hajózási Zrt. idén. A településeket összekötő menetrendi hajójáratai szeptember 26-ig még 5 útvonalon közlekednek, a sétahajók tíz kikötőből indulnak. Szeptember 18-án a jubileumi szezon csúcspontjaként a személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együtt­állását, felvonulását láthatják az érdeklődők a balatonfüredi partok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában