jó úton halad a munka

2021.09.08. 07:00

Somogyban idén negyven kilométernyi mellékutat tesznek rendbe 5,3 milliárd forintból

A Magyar Közút 2021-ben megyénkben több mint 40 kilométer mellékutat tesz rendbe. A korszerűsítésekre csaknem 5,3 milliárd forintot fordítanak.

Harsányi M.

– A Karád–Andocs összekötő út nagyjából hét kilométeren újult meg, a műszaki átadás augusztusban volt – mondta Schádl Szilárd karádi polgármester. – A helybeli dolgozók zöme busszal vagy autóval az egyik nagy tabi céghez, illetve Igalba utazik.

Schádl Szilárd azt mondta, a Magyar Közút a településükön áthaladó főutat egy 800, illetve 300 méteres részen is korszerűsítette. Az önkormányzat is kivette részét az útfelújításból, 35 millió forint pályázati forrásból 2021-ben csaknem két kilométernyi szakasz vált korszerűbbé, biztonságosabbá.

Rengel László heresznyei polgármestertől tudjuk, hogy településük és Vízvár külterületén aszfaltozták le a Barcs–Berzence összekötő utat. A kivitelező augusztus végén fejezte be a munkát, pillanatnyilag egy közúti hidat korszerűsítenek. A munka még egy hónapig eltarthat, utána kezdődhet a műszaki átadás.

Barátúri Zoltán, az egyik taszári vállalkozás telepvezetője szerint Kaposváron és környékén jelentős útfelújítások zajlottak az utóbbi időben, viszont számos kisebb, kevésbé forgalmas útra még ráfér a korszerűsítés. Cégükhöz gyakran érkeznek kamionok, van, amikor naponta ötöt, máskor 20-at fogadnak, illetve indítanak útnak.

– Idén még saját kivitelezésű munkákat végzünk, külső cégek bevonásával újabb projektet nem indítunk – tájékoztatott Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője. – Az éves burkolatjelfestési programban a jelek felújítása valósul meg 2021 végéig.

Idei felújítások

A Kaposvárt Fonyóddal összekötő út és a jutai körforgalmi csomópont műszaki átadásának tervezett időpontja október 15. A Barcs–Berzence összekötő út Heresznye, Vízvár külterületén a műszaki átadás kezdete szeptember 28., ­Bélavár-Somogyudvarhely külterületén pedig szeptember 29. A Nagybajom–Lábod összekötő út műszaki átadását október 26-ra tervezik Szabásnál. Az Öreglak–Marcali összekötő út műszaki átadása Niklánál augusztus 24-én elkezdődött.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában