galéria

2021.09.07. 14:14

Teletömték az ovisok táskáit a Biztos Kezdet Gyerekházban

Országszerte összesen 500 kisgyermek óvodakezdését segíti az E.ON Hungária Csoport és az Ökumenikus Segélyszervezet. Az akció első állomása Kaposváron volt, ahol csillogó szemekkel vették át az ajándékot a legkisebbek.

Kovács Gábor

Az óvodakezdést segítő felajánlásokból Somogy megyében 250 kaposvári, kastélyosdombói, kürtöspusztai és lakócsai gyermek részesült. Az adomány másik fele jutott az ország többi részébe.

– Az intézményünk látókörében lévő óvodás korú gyermekek családjainak a válláról tudtunk levenni egy kis terhet – mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője. – A támogatás a járványhelyzet hatása miatt most különösen nagy segítséget jelent, hiszen sok család került a pandémia miatt még nehezebb anyagi helyzetbe.

 

Az adományok átadása Kaposváron vette a kezdetét, és hogy még teljesebb legyen a gyermekek öröme, a szervezők egy interaktív műsorral is meglepték a rendezvényre meghívott óvodásokat. A megyeszékhelyen kedden összesen 140 csomagot osztottak ki. Sokan azonnal kibontották az ajándékot. Az adomány tisztasági csomagot rejtett, benne fogkrémmel, fogkefével, szappannal, törölközővel és papír zsebkendővel. Ezen kívül a csomag kézműves-és kreatív foglalkozásokhoz használható eszközöket, vízfestéket, ceruzát, papírragasztót, gyurmát, zsírkrétát, rajz-és írólapokat, valamint óvodai ágyneműt tartalmazott.

– Ötödik éve dolgozunk együtt a segélyszervezettel azon, hogy az ovisok mindennapjait és fejlődését szolgáló eszközök minél több gyermek rendelkezésére álljanak ezekben a napokban, és hogy az első szeptemberi közösségi élmény örömteli esemény legyen a gyerekek és szüleik számára – mondta Varga Ivett, az E.ON Hungária Csoport szóvivője.

A város nevében Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere köszöntötte a megjelent szülőket és a gyermekeket.

Az iskolások után az ovisokat is támogatták

Az Ökumenikus Segélyszervezet a rászoruló családok, gyermekek minél teljesebb támogatására törekszik, hangzott el az adományosztáson. A kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházban nyújtott alapszolgáltatáson túl változatos programokkal és fejlesztő foglalkozásokkal segítik az intézmény környezetében élő, rászoruló családokat. Nyáron fejlesztő táborokban foglalkoztatták a környéken élő, nehéz sorsú gyermekeket. Az iskolakezdés előtt tanszercsomagokkal támogatták a diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában