beruházás

2021.10.10. 12:00

A kabinet a várost is gyarapítja

Gyarapodott a nagyatádi szakképző intézmény és vele együtt a város is, hangzott el a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSzC) Nagyatádi Szakképző Iskolája Vendéglátóipari Kabinetjének ünnepélyes átadásán pénteken.

Györke J.

Fotó: Picasa

Csiba Ágota, a KSzC kancellárja elmondta: végre sikerült elkezdeni a XXI. századi intézményrendszer kialakítását. – A sokmilliárdos beruházások minőségi javulást hoznak – mondta. – Szebb környezetben jobban érzik magukat a diákok, s a kedvezőbb körülmények jobban megragadják a jelentkezőket, így könnyebben választhatnak szakmát a fiatalok. Az eredmények már most láthatók, hisz 10 százalékkal több a jelentkező a szakképző intézményekbe.

Csiba Ágota hozzátette: megvalósulhat a folyamatos, élethosszig tartó tanulás és a rugalmas reagálás a piac elvárásaihoz. – A szakács-, cukrász- és pincérjelöltek is megfelelő körülmények között tanulhatnak, s akár vizsgahelyként is működhet a kabinet.

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős államtitkár-helyettes kitért arra, hogy a projektek több lábon állnak: tanárok, diákok és a környezet vezérli a terveket. – Az oktatóknak teljesítményalapú 30 százalékos béremelést irányoztunk elő – mondta. – A cél minél több fiatal oktató bevonása, s a duális képzés keretében a cégek és vállalatok is segítenek, így a tanulók valós körülmények közt sajátítják el a munkafolyamatokat. Szakmákat és tartalmakat vonunk össze, módszertani digitális tananyagok kerülnek az iskolákhoz.

 

Végre nem terv, hanem megvalósult álom a vizsgahely

Szászfalvi László országgyűlési képviselő stratégiai jelentőségűnek nevezte a beruházást. Szerinte a szakképzés pozitív irányban mozdult el. Nagy szükség van a szakemberekre.

Ormai István nagyatádi polgármester szerint is gazdagabb lett a szakképző, s vele együtt a város. – Felelősek vagyunk gyerekeink jövőjéért – emelte ki a polgármester –, s a kabinet is ezt a célt szolgálja.

Döméné Lajos Katalin, a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola igazgatója örömmel jelentette ki, hogy végre nem terv, hanem megvalósult álom a vendéglátóipari kabinet. Az ünnepség végén előadták a szakmunkásképzést népszerűsítő dalt, melyet Weimann Gáborné KSZC főigazgató ötlete alapján Máté Attila és Perák Veronika szedett versbe és zenésített meg, majd a vendégek megtekintették a modern objektumot. Az ünnepségen ott volt Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában