tisztítás

2021.10.01. 09:20

A laborokba várja a vízmű a fogyasztóit

Az ivóvíz tisztításának folyamatát, az ehhez kapcsolódó laborvizsgálatokat, valamint a szennyvízkezelés fázisait is megismerhetik mindazok, akik ellátogatnak a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. nyílt napjainak valamelyikére.

Góz Lilla

A programsorozat szerdán Lengyeltótiban kezdődött, ám az érdeklődőket a DRV Zrt. működési területének összesen tizenhat helyszínén, három vízműben, nyolc szennyvíztisztító telepen és öt laboratóriumban várják egészen október 29-ig. – Szeretnénk, ha a működési területünkön élő emberek számára nem lenne misztérium az, hogy hogyan vizsgáljuk és szűrjük a csapvizet, vagy hogyan lesz a szennyvízből az élővizeinkbe visszajuttatható tiszta víz – mondta el érdeklődésünkre Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője.

A DRV Zrt. nyílt napjain résztvevők megtudhatják egyebek mellett, hányféle vízbázisból, milyen eljárásokkal termelik ki az ivóvizet, valójában mitől válhat fehérré a csapvíz közvetlenül a kiengedése után, és hogy pontosan mit is vizsgálnak a laboratóriumokban.

A részletek az alábbi elérhetőségen olvashatók: www.drv.hu

 

Részvételi feltételek:

  • A jelentkezéseket írásban, a [email protected]e-mail-címen várják.
  • A programon történő részvétel minden esetben a DRV Zrt.-től kapott visszaigazoló e-mail birtokában lehetséges, melyet a társaság a szabad férőhelyek függvényében küld meg.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában