jótékonyság

2021.10.23. 11:00

A Napsugár lakóinak gyűjtöttek

K. G.

Ismeretterjesztő előadásra gyűltek össze a Rotary Club Kaposvár tagjai, hogy minél több információt megtudjanak a hazai transzplantációs gyakorlatról, és felhívják a figyelmet arra, a szervátültetés életet menthet. Egyetlen donor akár hat embernek is segítséget nyújthat, és egy évben háromezernél is több transzplantációt végeznek a magyar klinikákon. Szörényi Péter, a Kaposi Mór Oktató Kórház Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Osztályának vezetőhelyettese, Kalmár Nagy Károly, a Pécsi Tudományegyetem klinikai főorvosa és Káposztás Zsolt, a Kaposi Mór Oktató Kórház sebészeti osztályának vezetője beszélt a transzplantáció fontosságáról.

Ezen az estén 220 ezer forint adomány gyűlt össze a Rotary Club jóvoltából, az összeggel a kaposfüredi Napsugár Integrált Szociális Intézmény lakóit támogatták. A kaposvári kórház intenzív osztályának egy mobil ultrahangkészüléket vásároltunk, mondta Somogyvári Erika Rita, a kaposvári Rotary soros elnöke. A Covid alatt rendezvényeket nehezen tudtak szervezni, bár egy jótékonysági vadászatot tartottak. Emellett az idén támogatták a somogyvári gyermekotthont, segítették a horvátországi földrengés és a nyári somogyi jégverés károsultjait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában