jótékony motorosok

2021.10.27. 07:00

Adományaikkal robogtak a beteg mernyei kisfiúhoz

A sors útjai kifürkészhetetlenek, így az sem mindennapi történet, hogy akadtak egymásra a motorosok és a születése óta sérült kisfiú. Tisza-Kovács Balázs, a kaposvári Széles Út Motoros Egyesület elnöke kipakolta a garázsát, és lomtalanítás közben talált egy csomó gyereknek szóló DVD-t.

Kovács G.

– Manapság ez már ritkaságnak számít, ezért elhatároztam, hogy nem dobom ki, de ha valakinek kell, ingyenesen megkaphatja – idézte fel a motorosok vezetője. – Feltettem egy ingyenes hirdetési oldalra, jelentkezett egy mernyei férfi. Beszélgettünk, közben kiderült, hogy van egy nagyon beteg fia, aki koraszülöttként oxigénhiányosan, mozgássérültként és szellemi sérültként jött a világra.

Az autista gyermek életritmusa felborult, nappal alszik és éjszaka élénk, és csak a DVD-k kötik le a figyelmét. A kis Martin 12 évesen egy 3 éves gyerek szellemi szintjén áll, pelenkázni kell és ápolása állandó jelenlétet igényel. Az édesapja egyedül neveli, 130 ezer forint ápolási segélyből élnek ketten. Az apa, Pajzs Lajos elégedett, szerinte ebből kijönnek, csak be kell osztani a pénzt.

– Egyesületi szinten azonnal gyűjtést indítottunk nekik, bár arra a kérdésre, hogy mire lenne még szükségük, az apa szerényen azt felelte, hogy semmire, de kiderült, tartós fogyasztási cikkeknek, élelmiszereknek lenne helye náluk – folytatta Tisza-Kovács Balázs. – A gyerek kedvence a fagylalt, amit egész évben fogyaszt. Kiszámolva napi 12 deka jut neki. Fagylaltport vesznek, ezt az apuka elkészíti, de a fagylalt nagykereskedésben őt nem szolgálják ki, csak a viszonteladókat. Sikerült felvenni a kapcsolatot egy kaposvári fagylaltossal, aki segített hozzájutni az alapanyagokhoz.

Az adományokat a Széles Út Egyesület tagjaival vitték ki Mernyére. A fogadtatásról azóta is meghatottan beszélnek a motorosok. A gyermeket pelenkában találták, a házban jó meleg volt. Martin értelmesen mosolygott, sőt meg is szólalt, egy-két szót mondott, mint „köszönöm” és „tetszik” majd felült és a kezét nyújtotta. Később felállt és megjelent az ajtóban. Önfeledt örömöt láttak rajta, mert kapott ajándékot és meglátogatták.

Széles úton vitték a gyerekeket

A Széles Út nem unatkozott a nyáron, minden héten egy nap elmentek gyermektáborba és bemutatókat tartottak, elvitték egy-egy körre a gyerekeket. A somogyvári Tündérkert óvoda felkérésére is házhoz mentek. Jelenleg készülnek a decemberi hagyományos motoros Mikulás akciójukra. Tavaly csupán motoroztak Mikulás jelmezben Kaposváron, de most azt remélik, hogy a pandémia engedi, hogy megint intézményeket keressenek fel adományokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában