somogy védelmében

2021.10.19. 17:00

Átlag felett teljesítettek, amikor bajban volt a megye

Mentős, kórházi és rendvédelmi dolgozó, valamint polgármester is átvette a „Somogy Megye Védelméért” emlékplakettet kedden délelőtt a kormányhivatalban.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Összesen tizennégyen kapták meg az elismerést, melyet a Somogy Megyei Védelmi Bizottság alapított tavaly.

– Sajnos az elmúlt két esztendő bővelkedett olyan feladatokban, amikor valaki az átlag feletti teljesítményével felhívhatta magára a figyelmet – mondta az eseményen Neszményi Zsolt kormánymegbízott. – Természetesen a koronavírus-járvány helyzet volt az, amiben nagyon sokan nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Ilyen a fegyveres és rendvédelmi szerveztek, a rendőrség, a katasztrófavédelem, az egészségügyi igazgatás, a kórházak, a mentősök és a kormányhivatal járványügyi munkatársai – sorolta a kormánymegbízott.

Neszményi Zsolt hozzátette, több katasztrófahelyzet is volt Somogyban az elmúlt időszakban. Nyáron például Kadarkút és környékét verte el a jég, a Dráva mellett pedig az áradásokkor kellett helytállniuk a polgármestereknek és a védelmi igazgatásban dolgozó szakembereknek. A díjazottak között volt Karsai József Kadarkút polgármestere is, aki a nyári ítéletidőben elsőként nyújtott segítséget az ott élőknek. Szervezőmunkájának köszönhetően több száz önkéntes segített a hatóságoknak a jégeső utáni napokban – hangzott el a méltatásban. Karsai József kérdésünkre válaszolva elmondta, Kadarkúton a nyári jégesőben 350 ingatlanban keletkezett kár, 85 százalékukat már helyreállították.

A díjazottak névsora:

Dr. Antalicz-Gergelics Natália tűzoltó őrnagy, aki 2018.06.16-tól látja el feladatait a Somogy Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkárságán, mint titkárhelyettes.

Felső Ildikó, aki közel 40 éve példamutató kitartással és elkötelezettséggel végzi munkáját az egészségügyi ellátásban.

Kocsis Éva, aki húsz éve lát el feladatot a közegészségügy-járvány területén, az I. és II. fokú feladatellátásban is tevékenykedett.

Szatmári Kornélia, Ádánd Község Polgármestere.

Bácsai Zoltán őrnagy, aki 1994. július 01-től teljesít hivatásos katonai szolgálatot a Magyar Honvédség állományában, és 2011-től folyamatosan vezető beosztást tölt be.

Börzöli Zoltán, aki 2016. július 1-je óta Somogy-megyei vezető mentőtisztként szervezi és irányítja a megye mentőállomásainak operatív munkáját.

Harsházi Balázs, aki a Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatala Hatósági és Gyámügyi Osztály szakügyintézője.

Horváth Bálint, aki 2014 óta kifogástalanul végzi munkáját a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház logisztikai osztályvezetőjeként.

Horváth József, aki a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon munkáját közfoglalkoztatott brigádvezetőként kezdte.

Jáger Gábor, Babócsa Község Önkormányzatának polgármestere, aki 2019.10.13. óta tölt be vezető tisztséget.

Jandzsó Balázs, aki 2014. január 20-án került a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Gazdasági Osztály közalkalmazotti állományába osztályvezető-helyettesként.

Karsai József, aki Kadarkút polgármestereként, a 2021. június 25-én ítéletidő sújtotta városban elsőszámú emberként nyújtott segítséget az ott élő lakosságnak.

Komári József, aki egy kis település nagy múltú, példaértékűen működő egyesület, azaz a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tűzoltóparancsnoka, és egyben az egyesület motorja, Szőkedencs polgármestere.

Kővári Gyula, aki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kinevezett védelmi tisztje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában