szorgos kezek

2021.10.22. 20:00

Diákok és tanárok közösen újították meg az iskolát

Összefogtak az egykori és jelenlegi diákok, oktatók, és kifestették az egykori építőipari iskola falait.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület a Kaposvári Szakképzési Centrummal és a Lamping József Technikum és Szakképző Iskolával közösen szervezte a jótékonysági festést. Az ipartestület szerte az országban végez hasonló akciókat, immár hatodik alkalommal fogtak neki intézmények ingyenes festésének, és most a nagy múltú Lampingra esett a választás. Festékgyártó cégek és kisiparosok is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

– Nyolc-kilenc tanterem újul meg 1400 négyzetméteren, és ez sok millió forint megtakarítást jelent az iskolának – mondta Agócs Attila igazgató. – Mintegy ötvenen szálltak be a festésbe. Jöttek a siófoki és a baranyai szakképzési centrumból is szobafestő diákok és oktatók, akik vállaltak egy-egy tantermet.

– Szívesen jöttem segíteni, mert itt tanultam! – mutatott körbe a gamási Horváth Patrik, aki megyei első lett a szobafestők szakmai versenyén, és az EuroSkills országos 4. helyét is megszerezte korábban. A diákokkal együtt jó bulinak tartotta az iskolafestést.

– A diákok a legnagyobb hasznát annak veszik, hogy tapasztalt mesterekkel dolgozhatnak együtt, és maradandó értéket állítanak elő az iskola számára– mondta a zimányi Hideg Zsigmond festőoktató. – Most olyan technikákkal, festékszórási technológiákkal is megismerkedhettek a tanulók, amelyek újdonságnak számítanak.

Agócs Attila igazgató hozzátette: érzékelik, hogy az építőipar dübörög, ezért nagy szükség van építőipari munkásokra és épületgépészekre, nem is beszélve az asztalosokról. Az idén indult a Lampingban a vízügyi technikusok képzése, ők öt év múlva végeznek és már várja őket a munkahely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában