CSURGÓ

2021.10.26. 12:00

Gobelineket készített az iskolának ajándékba

Gamos A.

Elismeréseket adtak át és ajándékot is kapott a csurgói református gimnázium és általános iskola az egyik öregdiákjától. A fenntartó somogyi egyházmegye az iskola alapításának 220. és „református” újraindulásának 20. évfordulóján „Az első oskoláért” néven díjat hozott létre. Azoknak adományozzák, akik sokat fáradoztak, fáradoznak az intézmény fennmaradásáért, fejlődéséért, jövőjéért. Az idén a díjjal Nagy Csaba nyugalmazott somogyi esperest és Nemes Pál egyházkerületi főgondnokot tüntették ki.

A Kazinczy-díj Alapítvány 1994-ben alapította a Péchy Blanka-díjat. A kuratórium azokat jutalmazza, akik elkötelezett hívei az anyanyelv ápolásának. A Péchy Blanka-díjasok sorába lépett a csurgói református iskola pedagógusa, Kósáné Kisgéczi Gabriella is. A rangos elismerést november 13-án veheti át a Pesti Vigadóban. Gróf Józsefné Vincze Erzsébet az általa készített gobelin képekkel ajándékozta meg volt iskoláját. Az egyik Raksányi Lajos festőművészt, a másik a gimnázium épületét ábrázolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában