Prima díj

2021.10.04. 14:00

Kihirdették, hogy az idén kik lehetnek jók közt a legjobbak Somogyban

Sportoló, irodalomtörténész és több művész is szerepel az idei Somogy megyei Prima díj jelöltjei között.

Marosi Gábor

A Demján Sándor, egykori üzletember által alapított elismeréseket tizennegyedik alkalommal adják majd át a megyében, hangzott el a jelöltbemutató sajtótájékoztatón pénteken délelőtt.

Az idei díjazottakról egy négytagú zsűri titkos szavazással dönt majd, közönségdíjast viszont nem választanak. A jelöltek között szerepel Albert László festőművész, a Balaton Vox énekkórus, Filipovics Gordan kosárlabdázó, Gera Katalin szobrászművész, a Kapos Art Képző és Iparművészeti Egyesület, Kiss Lajos marcali nyugdíjas iskolaigazgató, Komáromi Gabriella irodalomtörténész, a Nita Dance Club és a Roxínház Kaposvár.

A kilenc jelölt közül hárman kapják majd meg az egyenként egymillió forint jutalmat. A díjakat a Prima Primissima Alapítvány, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és helyi vállalkozások felajánlásából finanszírozzák.

Csizmadia Gábor, a VOSZ Somogy megyei elnöke a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az elismerésre több ajánlást is kaptak, végül azokat jelölték a díjra, akik a saját területükön kiválóságnak számítanak és beleillenek a tíz kategória valamelyikébe. Csizmadia Gábor kiemelte, országosan is korlátozott számban ítélik oda a Prima díjakat, a megye kiválóságai pedig nehezebben kerülhetnek be az országos jelöltek közé, ezért is fontos, hogy helyben díjazzák őket.

A megyei Prima díjakat október 8-án, pénteken a Hotel Dorottyában adják majd át. Az elmúlt évektől eltérően azonban zárt körben szervezik meg a gálaeseményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában