vadászat

2021.10.10. 17:19

Kiváló szezonról meséltek a kiállított trófeák

Az elmúlt 15 év legsikeresebb szeptemberi vadászatán van túl a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., hangzott el a nagysalléri vadásznapon a hétvégén. Az eseményen bemutatták az elmúlt egy hónapban elejtetett 187 gímszarvas trófeát.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Már szeptember második hetében kilőtték az egyik legnagyobb bikát Zsitfapusztánál. A vadat egy német vendégvadász ejtette el. Kísérője Nagy József a SEFAG Iharosi Erdészetének kerületvezető erdésze volt, aki kérdésünkre elmondta, a vadászat előtt egyszer autóból már látta a bikát, de akkor még nem sejtette, hogy az egyik legértékesebb trófeát pillantotta meg. A gímbika trófeája a legmagasabb pontot 241,79-et kapta, a bírálati tömege 12,71 kiló volt.

 

A nagysalléri vadásznapon az érdeklődők nem csak a legnagyobb, hanem az összes szeptemberben elejtett gímtrófeát megcsodálhatták. Varga Gyula a SEFAG Zrt., vadgazdálkodási és turisztikai osztályvezetője elmondta, a SEFAG nyolc vadászterületén összesen 187 gímbikát lőttek ki. – Ez méltán megmutatja az általunk kezelt gímszarvas állomány minőségét – hangsúlyozta Varga Gyula. – A 187 trófea közül 149 lett érmes, ebből 28 arany, 67 ezüst, 54 bronz minősítést kapott. Az érmes bikák átlagéletkora valamivel több mint 10 év, úgyhogy minden mutatóban, ami számunkra szakmailag fontos, abban egy kiemelkedő évet zártunk – tette hozzá.

Fehér István a SEFAG Zrt. vezérigazgatója a szemlén elmondta, a vadászati világkiállításhoz mintegy negyven vadászati, természeti, kulturális, gasztronómiai és művészeti programmal csatlakozott Somogy megye. Az események eddig már csaknem tízezer látogatót vonzottak. A szervezők a nagysalléri vadásznapra is több eseménnyel készültek. Az érdeklődők vadászomnibuszos túrán vehettek részt a lábodi erdőben, megtekinthettek több kiállítást, de zenés, táncos műsor is színesítette a napot.

 

Népszerűsítették a természetközeli szakmákat

 

Gulyás Andrea, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás kiemelt ügyekért felelős igazgatója elmondta, a somogyi konzorcium, melynek a Balatoni Hajózási Zrt., a Balatoni Halgazdálkodási Zrt., Kassai Kft., Kaszó Zrt., Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Bőszénfai Szarvasfarm, a SEFAG Zrt., valamint a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége a tagja, vidéki helyszínként elsőként csatlakozott a világkiállításhoz. Gulyás Andrea kiemelte, a nagysalléri vadásznap egy nagyon fontos esemény, ahol az erdészet megmutathatja a vadgazdálkodási eredményeit és népszerűsítheti a természetközeli szakmákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában