lim-lom

2021.10.11. 20:00

Konténerbe gyűjtöttek kiszuperált tévét és gépet

Először rendeztek elektromos, és elektronikai hulladékbegyűjtő akciót Balatonlellén.

T. B.

Az október 4-9 közötti akció keretein belül a háztartásban felgyűlt elektromos gépeket gyűjtötték be a városlakók.

– A korábbi évek tapasztalatai alapján az elektromos gépek begyűjtése gondot jelentett, mert a lomtalanításhoz nem tartozott hozzá azoknak az elszállítása – mondta Kenéz István, Balatonlelle polgármestere. – Ha az utcán elektromos hulladék maradt, külön költségbe került elszállítani – tette hozzá a településvezető.

Megoldást kerestek a problémára, és egy hetet szántak arra, hogy az állandó lakosoknál és a nyaralótulajdonosoknál felgyűlt elektro-lomot ingyenesen elszállítsák.

– Annyit kértünk a tulajdonosoktól, hogy az ép, ám kidobásra ítélt műszaki cikkeket a városüzemeltetés udvarában elhelyezett konténerbe tegyék, amely egy zárható udvarban van, ahol nem férnek hozzá illetéktelen személyek – mondta a részletekről a polgármester, aki már most úgy nyilatkozott, hogy a sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik lomtalanítás előtt az akciót.

Balatonlellén négy, egyenként 30 köbméteres konténernyi e–lom gyűlt össze az egy hét alatt. A hulladék nyolcvan százalékát kidobott televíziók és hűtőszekrények adják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában