szaporodó panaszok

2021.10.08. 20:00

Temetetlen és éhező kutyák maradtak a nemesvidi háznál

A szomszédok szerkesztőségünkhöz fordultak segítségért, miután az egyik ingatlantulajdonos kórházba került és áldatlan állapotok kezdtek kialakulni háza körül. A nyugdíjas és tüdőbeteg szomszéd értesítette az önkormányzatot, szólt a somogyzsitfai jegyzőnek, sőt a rendőrséget is kihívták.

K. G.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendőrök beszéltek a tulajdonossal, hogy temesse el az elpusztult kutyáit, de végül a szomszédok földelték el a tetemeket, állította a férfi. A háznál lakó német férfi közben rosszul lett, és kórházba szállították, így a kutyák magukra maradtak. A szomszédok két lesoványodott ebet találtak, egy ólba zárták őket, a többi állat kimenekült az ingatlanról. Szerintük az éhség végzett a kimúlt kutyákkal.

Valóban mentőautóval szállították a marcali kórházba az idős férfit, félig kihűlt állapotban, erősítette meg Kovács Sándor, Nemesvid polgármestere. Napokon belül megérkezik a német férfi lánya és veje, és feltehetően visszaviszik Németországba, mert korábban elhanyagolt állapotban találtak rá az idős külföldire. Az önkormányzatnál egy kutyáról tudnak, amelyiket a szomszédok most etetik. A környéken egyre több házat vásárolnak külföldiek, a szomszédos Nemesdéden csak az idén legalább két tucatot, tudtuk meg Tompa Boldizsár Endrétől, Nemesdéd polgármesterétől.

A letelepedő külföldiek közül azonban sokan öntörvényű emberek, így az állattartással is akad problémájuk, tette hozzá. A környéken rengeteg a gazdátlan kutya. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a gazdátlan kutyák miatt értesítik a nagykanizsai állatmenhelyet. A külföldiek állattartása gyakran problémás a kis somogyi falvakban, erősítette meg Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Állat-és Természetvédelmi Egyesület elnöke. Szerinte ennek egyik oka, hogy a magyar falvakban letelepülő külföldiek közül többen küzdenek egzisztenciális gondokkal, bezárkóznak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában