erdészet

2021.10.12. 14:00

Láncfűrésszel vettek részt a vadászati kiállításon

A KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium – az Innovációs és Technológiai Minisztériumának felkérésének eleget téve – is bemutatkozott az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon.

Harsányi Miklós

A Hungexpo A-pavilonja adott otthont az ITM workshopjának, melynek középpontjába az erdészképzés, a vadászat valamint a halászaton kívül a természetvédelem kérdéseit állítottak.

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg a programot, s előadásában bemutatta az új szakképzési rendszert és szó esett a szakképzési munkaszerződésekről és az ösztöndíj-lehetőségekről is. A Kaposvári Szakképzési Centrum tájékoztatása szerint a barcsi iskola a C-pavilonban fogadta a diákokat, s az érdeklődők megismerkedhettek az erdésztechnikus-képzéssel, a bátrabbak kipróbálhatták az akkumulátoros láncfűrészt is.

A megnyitó után sokan megtekintették a barcsi középiskola standját, köztük Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke is. A bemutatkozó barcsiak standját felkereste a Fishing&Hunting forgatócsoportja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában