fejlődés

2021.10.13. 14:00

Megújult a csurgói tornacsarnok

Átadták a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium félmilliárd forintból épített új tornacsarnokát kedden.

Góz Lilla

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a református egyháznak és az iskolának fontos a hagyományok tisztelete, megőrzése, de ha nem lennének nyitottak az újra, mint amilyen egy új tornacsarnok építése, elvesznének.

Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a tornacsarnok-építés a gimnázium rekonstrukciós programjának része, amelyre az elmúlt öt évben 920 millió forintot költöttek. Ennek a fejlesztésnek, egy olyan kisvárosban, mint Csurgó, történelmi jelentősége van. Főstösné Ábrahám Judit, az iskola igazgatója közölte: az uniós és kormányzati forrásból megvalósított építkezést az 1896-ban épített tornatermük rossz állapota tette szükségessé.

Címkék#fejlődés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában