fotók

2021.10.28. 09:00

Milliókat érhet egy termetes ponty a balatoni versenyen

Csaknem öt és fél tonna hal akadt horogra szerda délig a 7. IBCC – Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán. 238 csapat versenyez, a hazaiak mellett több cseh, román, lengyel és szlovák csapat is benevezett az 55 millió forintos összdíjazású versenyre.

Marosi Gábor

Fotó: Salfay Andras

A csapatok több mint fele már legalább egy halat fogott az elmúlt napokban. A pechesebbeknek azonban még várni kell az első mérlegelésig.

Az egyhetes versenyt a szerda délutáni adatok alapján egy magyar csapat, az M Baits Vidra Team vezette, akik több mint 177 kiló pontyot fogtak ki a Balatonból. Második helyen szintén egy magyar alakulat, a Sirius Team állt. A zalai horgászok Balatonfenyvesen, a központi strandnál vertek tábort.

Ódor József, a csapat vezetője, lapunknak elmondta, három hete egy másik versenyen a jelenlegi helyüktől harminc méterrel arrébb horgásztak, és több nagyobb halat sikerült megakasztaniuk, most viszont még csak egyet.

 

– A verseny elején olyan bojlival kezdtünk, ami gyorsan és jobban engedi ki magából az aromákat, az íz és illatanyagokat, s már az első nap volt fogásunk – mondta. – Sajnos ez nem sokáig működött, ezért átváltottunk egy szárazabb csalira.

 

A Venom Fox Hungary Team is Balatonfenyvesen próbált szerencsét. A magyar csapatnak nincs egyszerű dolga. Botjaikat 50–100 méterre be kellett vinniük a vízbe, mert a Balatonban úszkáló több tucatnyi hattyú lába állandóan beakadt a damilba, álkapásokat okozva. A nógrádi horgászok ennek ellenére már tíz pontyot fogtak és szerda délután a 17. helyen álltak. Drajkó Dániel, a csapat kapitánya elmondta, két bottal a kisebb, kettővel a nagyobb halakra horgásznak, de ha utóbbiból több akad horogra, akkor mind a négy bottal átállnak a tíz és a húsz kilós pontyokra.

 

A Bács-Kiskun megyei Kisfoktő-Szerviz Team először vesz részt a nemzetközi kupán. Klam András csapatvezető elmondta, jól ismerik a Balatont, de most nincs szerencséjük, csak négy értékelhető halat fogtak. Az alacsony vízállással és a hattyúkkal nekik is meg kell küzdeniük. A pontyfogó kupa október 30-ig tart, az összdíjazás több mint 150 ezer euró, mintegy 55 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában