Gyár újragombolva

2021.10.02. 09:00

Múltidézésre hívták a Kaposvári Ruhagyár egykori dolgozóit

Az egykori Kaposvári Ruhagyár épületében kiállítás nyílt csütörtökön. Egykori varrógépek, munkakönyvek, brigádnapló, belépőkártyák, próbababák és rengeteg fotó hívta a valamikori dolgozókat múltidézésre a gyárba.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Régi fényében tündököl mostantól az egykori ruhagyár felirata Kaposváron. Óvári Róbert, a Magyar Pünkösdi Egyház kaposvári szeretetotthonának igazgatója elmondta: 2020 novemberében költöztek az épületbe, és fontosnak tartották, hogy az általuk megvásárolt nagy múltú ruhagyárban folyó munkát bemutassák és vendégül lássák az egykori dolgozókat. Hozzátette: az idősotthonuk lakói között négyen évtizedeken át a ruhagyárban dolgoztak, számos érdekességet, régi emléket hallottak tőlük.

Radvánszky Jánosné 35 éven át dolgozott a ruhagyárban és most a szeretetotthonban lakik. – Szerettem itt dolgozni, sok régi emlék tör felszínre, ahogy a tárgyakat nézem – mondta a 78 éves nyugdíjas.

Porkolábné Tóth Piroska 43 éven át volt a ruhagyár alkalmazottja. – Két évig szalagon dolgoztam, majd továbbtanultam, utána osztályvezetőként dolgoztam, a munkaidőm fél nyolctól négyig tartott, de már fél hatkor itt voltam és öt után mentem haza – mesélte az egykori dolgozó.

Légrádi Gabriella 25, férje pedig 40 éven át volt a ruhagyár dolgozója. – Negyvenegy nő főnöke voltam, nagyon jó volt a kollektíva, sokan a gyermekükkel érkeztek, akik a ruhagyár óvodájában voltak, míg szüleik dolgoztak – mondta.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában