Csurgó–Nagybajom

2021.10.25. 11:00

Odafigyelnek minden gyermekre

Azon dolgoznak a dél-somogyi szakképzési intézmények, hogy a hátrányos helyzetű régiókban született gyermekeknek se kelljen mindenképpen elmenni távolabbi iskolákba.

K. G.

– Igyekszünk helyben minden lehetőséget megadni ahhoz, hogy piacképes szakmákat, érettségit és technikusi képzést tudjunk biztosítani a tanulóknak, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy felkészítsük őket a gyakorlati életre, ennek megfelelően gyakorlat­orientált képzéseink vannak – mondta Vargáné Nagy Viola, a Kolping Nagyváthy János Technikum, Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója. – Igyekszünk megvalósítani azt a küldetést, hogy egy térség gyermekeit szakmához juttassuk. A sikert mi sem jelzi jobban, hogy a felsőoktatásba is felvételt nyernek diákjaik.

Csurgón népszerű szakmák között válogathatnak a jelentkezők. A szociális ápoló és -gondozó, a hegesztő, a mezőgazdasági gépész keresett szakmák, és egyre többen lennének pedagógiai munkatársak is.

A Kolpingnak Nagybajomban is van telephelye, a nevelést komplexen kezelik a kollégiumi ellátástól a teljes középiskolai képzési palettáig. Úgy tartják, egy nagyvárosi iskolához képest az az előnyük, hogy minden gyerekre oda tudnak figyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában